Totalul afișărilor de pagină

18 octombrie 2015

Bio-shampure,un altfel de sampon

    Samponul solid il produc de multi ani,sa fie vre-o 5 .Pe parcurs a fost modificat ,imbunatatit,update-at dar tot nu a fost pe placul tuturor.Asa ca am tot cautat o alternativa,am testat,am incercat,am combinat pana cand rezultatul a fost,, waaw``.
Este un produs nou si inovator,sampon 100% vegetal,100% natural,100% bio si are un efect estetic  similar celui din comert,nu lasa parul incarcat ca un sampon solid de tip sapun.

   
  
 Ce contine:pulberi din plante fin macinate de shikakai,reetha,sidr,amla,methi,saponine din yucca,tensida solida din nuca de cocs de cocos,lapte praf din migdale,pulbere de adragant.
Aceasta este reteta de baza,pentru ca samponul vine in mai multe variante:pentru par normal si uscat,pentru par gras,antimatreata,impotriva caderii parului,fiecare varianta avand in plus,plante cu efecte benefice pentru ficare tip de par in parte.

 Shikakai inseamna literal tradus ,,fructe pentru par``.Pentru spalarea parului se folosesc pastaile macinate foarte fin.Acestea contin saponine naturale care produc spuma atunci cand sunt amestecate cu apa.Pulberea de shikakai este un conditionant natural,indeparetaza murdaria cu delicatete,are un PH scazut fiind astfel recomandat pentru scalpul foarte sensibil ,care nici macar sapunul natural nu il tolereaza. Pe langa spalare,trateaza infectiile fungice,detoxifica pielea capului si foliculii de par,stimuleaza circulatia sangvina in zona promovand astfel cresterea sanatoasa a parului,abunda in antioxidanti,vitamina C,vitaminele A, D, E şi K,vitamine esentiale pentru cresterea sanatoasa a parului.
Este antiinflamatoare,antiseptica,combate matreata si previne incaruntirea prematura a parului.
Methi(trigonella foenum-graecum) este un remediu extrem de eficient impotriva caderii masive a parului,prevenind calvitia,repara si previne aparitia firelor despicate.
Pulberea de Reetha ( sapindus mukorossi)contine saponine naturale care in contact cu apa fac mai multa spuma decat shikakai,de aceea ele sunt folosite impreuna.Pe langa spuma,este un conditionant natural,ajuta la descalcirea parului si previne formarea matretii .
Sidr este astringent si bogat in saponine,calmeaza mancarimile scalpului,inlatura matreata ,fixeaza culoarea dupa vopsirea cu henna si indigo.Da in acelasi timp volum si protejeaza cuticula firului de par de intemperii,frig ,soare,vant,smog.
Amla revitalizeaza si reintinereste fantastic parul,previne caderea si incaruntirea prematura,inlatura matreata,conditioneaza si stimuleaza cresterea. 
 Puterea de spalare a plantelor este intensificata prin adaosul de saponine naturale,certificate Ecocert din planta numita Yucca schidigera si de tenside lavante extrase din nuca de cocos.Acestea produc o spuma abundenta,foarte placuta si oarecum asemenatoare cu al sampoanelor din comert.
Laptele de migdale este exceptional de hidratant pentru par,inmoaie duritatea apei calcaroase,ofera parului o multime de nutrienti ,vitamine si acizi grasi esentiali,il lasa catifelat si hidratat 
Pulberea de adragant este o substanta complet naturala provenita din seva  arborelui Astragalus gummifer,ce creste in Orintul Mijlociu,Turcia,Siria,Iran.Seva este uscata apoi pulverizata .Adaugat in compozitii apoase formeaza solutii coloidale si le creste vascozitatea.

Acum vine partea interesanta:samponul este sub forma de pulbere.Pentru te putea spala cu el,trebuie sa il prepari tu acasa.Nu te speria ca nu e complicat si dureaza doar cateva secunde.
 Samponul vine la vanzare cu o cupa dozatoare de aproximativ 5 grame.Tot ce trebuie sa faci este sa pui 2 cupe dozatoare intr-un recipient cu capac( un borcanel ar fi foarte potrivit),sa adaugi exact 50 de ml de apa clocotita si sa agiti puternic.Cand s-a racit compozitia,samponul este gata de utilizat.
Aceasta cantitate este suficienta pentru minim 3 spalari,pentru un par mediu,2 pentru par lung,sau 4-6 spalari pentru par scurt.
Samponul gata preparat tine foarte bine la frigider pana la 2 saptamani,fara nici un fel de conservant.Se poate pune intr-un recipient cu dozator pentru o folosire mai usoara insa atunci trebuie filtrat printr-o sita sau un tifon mai des.Cel mai indicat este insa folosirea asa,cu tot cu plantele in el.
Din 100 de grame de pulbere se pot prepara 500 de ml de sampon.Avantajul major este ca prepari doar cat folosesti in timp scurt,maxim 2 saptamani,in acest fel se elimina complet conservantii.Si nu mai comperi apa la sticla,practic intr-un sampon aproximativ 10 % sunt substante active,restul este apa.Este foarte economic,din 100 gr de pulbere cu o frecventa de 2 spalari pe saptamana,pentru un par de lungime medie ar ajunge pentru 4 luni.
Perioada de valabilitate a samponului pulbere este de aproximativ un an jumatate.
 
In functie de tipul de sampon,contine in plus fata de formula de baza diferite plante .
Samponul pentru par gras contine  pulbere de nuc ,din coaja de potrocala si tulsi.
Cel pentru par normal si uscat contine lapte praf de migdale,cassia si kapoor kakhli.
Cel impotriva caderii parului contine lapte praf de migdale,pulbere de bhringraj si brahmi
Samponul antimatreata,antiseboree contine pulbere de neem,tulsi  si MSM.

Desi este un produs 100% natural,poate da alergii,faceti un test de toleranta mai intai,daca dupa 24 de ore nu apar efecte adverse,puteti sa il folositi in siguranta.

Toate tipurile de sampon se prepara la fel.
Daca te tenteaza sa il incerci,il vei gasi pe Breslo in magazinul Lavandine zilele viitoare.