Totalul afișărilor de pagină

28 iunie 2015

Daca avem apa de gura,ne trebuie si praf pentru dinti.

 Recunosc ca igiena dentara nu a fost o prioritate pentru mine pana nu a aparut prima carie(tarziu,dupa 35 de ani).Un simplu periaj era de ajuns.Desi nu sunt fumatoare si beau cafea doar din cand in cand,odata cu timpul dintii si-au pierdut albeata si stralucirea.Cautand solutii,am gasit praful pentru dinti ca o solutie salvatoare.Insa multe prafuri nu mi-au placut pentru ca au in compozitie bicarbonat.E drept ca folosit foarte rar nu dauneaza insa folosit zilnic in scurt timp ,smaltul fragil al dintilor are de suferit find foarte abraziv.
  Asa ca mi-am creat singura praful pentru dinti. E 100% natural(altfel nici nu se poate),nu foarte abraziv,,usor de folosit,si mai ales fara nici o contraindicatie.Poate fi folosit si pentru copilasii cei mai mici in locul pastei de dinti.
 
Contine:pulbere fina de lithothamnium calcareum(o specie de alga rosie foarte bogata in calciu),pulbere fina din plante de :amla,menta,salvie,coada calului,lemn dulce,scortisoara,cuisoare.
 
  Lithothamnium calcareum este o specia de alga ce traieste in anumite zone din Marea Mediterana si Marea Manecii la adancimi de peste 100 de metri.Contine o multitudine de minerale si oligoelemente:calciu,magneziu,cupru,zinc,fier,potasiu ,mangan,seleniu,etc.
Poate fi utilizat atat  pentru remineralizarea pielii,a dintilor sau ca un bogat si valoros supliment almentar.Cei alergici la animalele marine,crustacee,pesti ,fructe de mare au interdictia de a folosi acest produs.
   Adaugat in praful pentru dinti,remineralizeaza puternic dantura,detoxifica cavitatea bucala,reduce sensibilitatea dentara si prin efectul forte usor abraziv,curata dintii si  le reda stralucirea.
   Pulberea  din fructe de amla ajuta la intarirea danturii si a gingiilor, are  rol antiseptic si antiinflamator, este bogata in calciu si mai ales vitamina C.
Menta da un miros si o aroma deosebita prafului,improspateaza respiratia.
Coada calului,prin bogatia de minerale completeaza actiunea remineralizanta a algelor marine.
Lemnul dulce previne si trateaza afectiunile bucale si are efect puternic antiinflamator.
Salvia mentine sanatatea cavitatii bucale,scortisoara si cuisoarele au un puternic efect antiseptic si usor analgezic,dand totodata un gust placut pulberii.
 
 Cum se foloseste:
Se poate folosi impreuna cu pasta de dinti,dar se poate folosi si fara(cel mai indicat).Pur si simpu se presara pulberea pe periuta usor umezita si se periaza dintii.
E nevoie de o clatire mai intensa a gurii pentru a inlatura toate particulele.
In afectiunile gingivale,se pune pe deget o cantitate mica si se maseaza bland gingiile.
Se poate folosi si impreuna cu apa de gura Thymian.Se ia o gura mica  de apa(sau cateva pufuri daca folositi pulverizatorul) si o cantitate de praf pentru dinti,se clateste gura timp de cateva clipe cu acest amestec, ,apoi cu gura inchisa se periaza usor dintii.dupa un periaj de 2-3 minute sau cat e rutina fiecaruia,se scuipa amestecul si se clateste bine gura.
Folosita timp indelungat are o actiune remarcanta de remineralizare a danturii,reduce sensibilitatea dentara,previne gingivita,paradontoza si sangerarile gingivale.
 
Vine ambalat in borcanel de sticla de 50 ml,cantitate suficienta pentru multiple utilizari.
Il gasiti pe Breslo.
 
 
 

Un mod minunat de a folosi apele florale:apa de gura

Apele de gura din comert au in general in compozitie clorhexidina,un agent antibacterian care insa folosit pe termen lung poate da efecte secundare,favorizeaza depunerea de tartru,ingalbenesc dintii,scad perceptia gustativa,lasa un gust amar dupa folosire si senzatie de arsura.de aceea se evita folosirea pe termen indelungat,nu mai mult de 2 saptamani.
  Va propun o alternativa mult mai sanatoasa,complet naturala,cu efecte mult mai bune pe termen lung si care nu are nici un fel de contraindicatii,se poate folosi oricat de mult timp,fara nici o restrictie.

Contine;apa florala de cimbrisor salbatic,menta,busuioc si oregano salbatic,extract de stevia.

Apele florale sunt intergale obtinute fara separarea uleiului esential.
Are un gust extrem de intens,pentru cine nu suporta se poate combina cu apa in raport de 1:1.Nu se adauga apa in recipient,se combina separat pentru o singura folosire.Diluarea apelor florale cu apa simpla scade drastic perioada de valabilitate la aproximativ 10 zile.
Este intens antibacteriana,antiseptica,antiinflamatoare,dezodorizanta,are efect calmant asupra mucoasei bucale si o regenereaza.
 Folosita timp indelungat,reduce aparitia cariilor si bolilor gingivale.
Extractul de stevia ii da un usor gust dulceag foarte placut.
Se foloseste dupa periajul dentar sau ori de cate ori simtiti nevoia  sa reimprospatati respiratia.
Se foloseste ca si orice apa din comert:luati in gura cativa mililitri,clatiti gura timp de un minut apoi scuipati.Apele florale se foloses si intern asa ca nu e absolut nici o problema daca inghititi.
Pentru folosirea economica puteti sa pulverizati in gura cateva pufuri,va avea acelasi efect.
Nu este doar o apa de gura ci si un tratament eficient pentru afte,ulceratii in cavitatea bucala,infectii cu candida.Se poate face gargara in infectii ale gatului.Pastraza echilibrul florei bucale.
Apa vine ambalata in recipient cu pulverizator in doua variante de volum:100 ml si 150 ml.
Are un termen de valabilitate de minim 6 luni.

27 iunie 2015

Oregano salbatic,un hidrolat rar si deosebit

 Desi multi cunosc proprietatile si utilitatea a doar cateva ape florale,gen trandafir  sau lavanda,sunt multe plante din care se obtin hidrolate de foarte mare valoare cosmetica si terapeutica.
 Una din aceste plante este Origanum Vulgare,numit popular si oregano salbatic,sovarf sau busuioc de padure.A nu se confunda cu Origanum marjorana care este folosit ca si condiment in bucatarie.Deosebit de apreciat este uleiul essential obtinut din aceasta planta minunata,cu o aroma  ce aduce destul de mult cu cimbrisorul.Hidrolatul l-am distilat doar din flori,culese in ziua magica de Sanzine.
 

Din experienta de pana acum,apele florale obtinute doar din flori sunt mult mai intense si produc mult mai mult ulei esential.Acum sa nu va inchipuiti ca la cativa litri de apa florala se produc zeci de ml de ulei esential.In general rata este de 3-5 ml de ulei esential per litru in functie de planta distilata,perioada recoltarii(cele culese in soarele amiezii sunt mai bogate in uleiuri esentiale),gradul de prospetime al plantei,etc.
 
Cu proprietati deosebit puternice antivirale,antibacteriene,antifungice,antiparazitare,antioxidante,antiinflamatore,anti-alergenice,expectorante,il putem folosi in o multime de feluri:
Ca si dezinfectant,pulverizat pe piele pentru diferite infectii  sau rani.
Reduce roseatea, iritatia si inflamatia in cazul diferitelor afectiuni ale pielii,cu rol antiinflamator.Ajuta in tinerea sub control a psoriazisului,herpesului si eczemelor.Se poate asocia minunat cu apa de coada soricelului,in general si cu apa de tei in cazul herpesului.
 Poate fi adaugat in aparatul cu aerosoli in cazul gripei sau racelilor.Actioneaza ca si un expectorant,ce ajuta la fluidificarea si eliminarea mucusului din tractul respirator si sinusuri,fiind totodata un calmant pentru plamanii inflamati.
In igiena intima,se pot face spalaturi in infectiile cu candida,sau alte infectii cauzate de ciuperci si virusuri,in caz de leucoree,fibrom uterin.
Ca si tonic intim,pentru mentinerea unui echilibru sanatos,in asociere cu apa de coada soricelului de galbenele.
Este un antioxidant de exceptie,prin continutul mare de fenoli,pulverizat pe piele  o protejeaza de efectele radicalilor liberi,diminund la minim efectul de oxidare,responsabil cu imbatrnirea se degradarea celulelor pielii.Mai mult,repara daunele deja facute.Astfel incetineste procesul de inbatranire  a pielii .
Aplicat sub forma de comprese pe abdomen,regleaza menstruatia si intarzie debutul menopauzei prelulgind astfel tineretea hormonala a femeii.
Poate fi administra intern in cazul infestarii cu giardia(nu cunosc exact modul de administrare dar in general de poate administra  o lingurita de 3 ori pe zi).
 Poate fi pulverizat in asternuturi in cazul infestarii cu purici.
Poate fi pulverizat pe blana animalelor ca si antiparazitar usor
Dezinfecteaza si calmeaza imediat zona afectata de muscaturi de insect:purici,tantari,muste,etc
Nu se recomanda folosirea de catre femeile insarcinate.
 
Sunt doar cateva dintre utilizari.
Daca doriti sa il achizitionati,il gasiti pe Breslo:https://www.breslo.ro/Lavandine
 
 
 
 
 
 

21 iunie 2015

Un hidrolat nou in portofoliu,coada soricelului

  Multi ani la rand am baut ceai din coada soricelului.A ajuns sa imi placa mirosul aspru,ierbos si amareala ce ti-o lasa in gura dupa ce savurezi ceaiul. Stiam sa se foloseste si in multe afectiuni ale pielii sau ginecologice dar nu l-am folosit extern decat foarte rar( pentru ca sunt o norocoasa si nu am avut nevoie).
   Anul acesta,pentru ca mi-am facut timp sa merg sa culeg aceasta mica minune  a naturii in cantitate mai mare,am hotarat sa fac si apa florala .Planta o culeg de ani buni din rezervatia naturala Valea lui David,numita si Fanetele secular Valea lui David,situata "la o aruncatura de bat" de Iasi.Poate nu stiti dar aici traieste o specie de vipera unica in lume numita Vipera Moldavica. E o serparie intreaga acolo,iti trebuie curaj sa intri in faneata dar m-am obisnuit si cu cizme inalte dincolo de genunchi,putine sanse sa te ,,capseze"vre-o taratoare.
  Hidrolatul l-am pregatit doar din flori,nu din planta intreaga.A iesit intens,concentrat,cu o pelicula bogata de ulei esential plutind la suprafata.Sper surprinderea mea,uleiul este de culoare albastra asemenator cu cel de musetel.de fapt ,culoarea se datoreaza camazulenelor,aceleasi componente antiinflamatoare din musetel.
Se spune planta a fost folosita de catre Achile,eroul grec,ranit in razboil troian pentru a-si repara tendonul vatamat,de aici denumirea plantei de Achillea Millefolium.
 
 Mirosul nu este unul floral,este ierbos,verde,amarui,intens,usor greoi,considerat neplacut de unii.Eu fiind obisnuita cu aroma ceaiului de coada soricelului,il gasesc destul de agreabil.La urma urmei,mirosul,placut sau nu este interpretarea personala a fiecaruia.
 
Este tonicul ideal pentru un ten acneic,gras,util ca si antiinflamator pentru pielea iritata si inflamata.Usor astringent,poate folosit ca si aftershave in cazul barbatilor sau pulverizat pe piele dupa epilare.Poate fi aplicat sub forma de compresa pe picioarele afectate de varice.sau la incheieturi pentru a calma durerile reumatismale.Pulverizat pe piele calmeaza instant mancarimile provocate de muscaturile de insecte,dezinfectand totodata locul respectiv .Este adjuvant in tratarea tuturor problemelor pielii,psoriasis,eczema,eruptii,plagi,etc.
 Sub forma de comprese sau pulverizat direct pe piele,are capacitatea de a raci corpul fiind deosebit de eficient in caz de febra,mai eficient decat impachetarea cu otet.Atentie,a nu se folosi pentru impachetati la copii mai mici de 3 ani unde este contraindicata folosirea oricarui ulei esential(exceptie lavanda si musetel).
 Tot sub forma de compresa aplicata pe abdomen,calmeaza durerile menstruale si grabeste vindecarea postpartum. Se pot face spalaturi vaginale in caz de endometrioza sau in alte afectiuni ginecologice .
Poate fi utilizat pentru dezinfectarea ranilor superficiale.
 Sunt doar cateva indicatii de utilizare,aplicatiile sunt mai mult mai multe.
 
Daca doriti sa il achizitionati,il gasiti incepand de astazi in magazin .
Ultimul lot a fost distilat ieri asa ca mai proaspat de atat nu se poate.