Totalul afișărilor de pagină

28 iunie 2015

Daca avem apa de gura,ne trebuie si praf pentru dinti.

 Recunosc ca igiena dentara nu a fost o prioritate pentru mine pana nu a aparut prima carie(tarziu,dupa 35 de ani).Un simplu periaj era de ajuns.Desi nu sunt fumatoare si beau cafea doar din cand in cand,odata cu timpul dintii si-au pierdut albeata si stralucirea.Cautand solutii,am gasit praful pentru dinti ca o solutie salvatoare.Insa multe prafuri nu mi-au placut pentru ca au in compozitie bicarbonat.E drept ca folosit foarte rar nu dauneaza insa folosit zilnic in scurt timp ,smaltul fragil al dintilor are de suferit find foarte abraziv.
  Asa ca mi-am creat singura praful pentru dinti. E 100% natural(altfel nici nu se poate),nu foarte abraziv,,usor de folosit,si mai ales fara nici o contraindicatie.Poate fi folosit si pentru copilasii cei mai mici in locul pastei de dinti.
 
Contine:pulbere fina de lithothamnium calcareum(o specie de alga rosie foarte bogata in calciu),pulbere fina din plante de :amla,menta,salvie,coada calului,lemn dulce,scortisoara,cuisoare.
 
  Lithothamnium calcareum este o specia de alga ce traieste in anumite zone din Marea Mediterana si Marea Manecii la adancimi de peste 100 de metri.Contine o multitudine de minerale si oligoelemente:calciu,magneziu,cupru,zinc,fier,potasiu ,mangan,seleniu,etc.
Poate fi utilizat atat  pentru remineralizarea pielii,a dintilor sau ca un bogat si valoros supliment almentar.Cei alergici la animalele marine,crustacee,pesti ,fructe de mare au interdictia de a folosi acest produs.
   Adaugat in praful pentru dinti,remineralizeaza puternic dantura,detoxifica cavitatea bucala,reduce sensibilitatea dentara si prin efectul forte usor abraziv,curata dintii si  le reda stralucirea.
   Pulberea  din fructe de amla ajuta la intarirea danturii si a gingiilor, are  rol antiseptic si antiinflamator, este bogata in calciu si mai ales vitamina C.
Menta da un miros si o aroma deosebita prafului,improspateaza respiratia.
Coada calului,prin bogatia de minerale completeaza actiunea remineralizanta a algelor marine.
Lemnul dulce previne si trateaza afectiunile bucale si are efect puternic antiinflamator.
Salvia mentine sanatatea cavitatii bucale,scortisoara si cuisoarele au un puternic efect antiseptic si usor analgezic,dand totodata un gust placut pulberii.
 
 Cum se foloseste:
Se poate folosi impreuna cu pasta de dinti,dar se poate folosi si fara(cel mai indicat).Pur si simpu se presara pulberea pe periuta usor umezita si se periaza dintii.
E nevoie de o clatire mai intensa a gurii pentru a inlatura toate particulele.
In afectiunile gingivale,se pune pe deget o cantitate mica si se maseaza bland gingiile.
Se poate folosi si impreuna cu apa de gura Thymian.Se ia o gura mica  de apa(sau cateva pufuri daca folositi pulverizatorul) si o cantitate de praf pentru dinti,se clateste gura timp de cateva clipe cu acest amestec, ,apoi cu gura inchisa se periaza usor dintii.dupa un periaj de 2-3 minute sau cat e rutina fiecaruia,se scuipa amestecul si se clateste bine gura.
Folosita timp indelungat are o actiune remarcanta de remineralizare a danturii,reduce sensibilitatea dentara,previne gingivita,paradontoza si sangerarile gingivale.
 
Vine ambalat in borcanel de sticla de 50 ml,cantitate suficienta pentru multiple utilizari.
Il gasiti pe Breslo.
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu