Totalul afișărilor de pagină

18 ianuarie 2015

Back to basic-masca intensiva pentru par din plante ayurvedice-Lavandine

    Produsele pentru sanatatea si frumusetea parului m-au preocupat de cand ma stiu.In tineretea timpurie,o data cu afirmarea independentei si a plecatului de acasa pentru studii,am renuntat la sapunul de casa si clatitul cu otet cu care m-a invatat mama.Sigur ca produsele de masa de pe piata si chiar cele profesionale de la salon nu au facut nici un bine parului meu si curand a devenit tocit,uscat,fragil si fara nici o stralucire.Am inceput sa caut tot felul de remedii si am citit pentru prima data de sidr,kapoor kakhli,amla,bringraj,multani mitti,dar erau greu tare de gasit.Acum insa sunt mai aceesibile si de curand am avut ocazia sa le incerc pe toate.Si cum tot ce ma incanta  vreau sa impart cu voi,v-am pregatit o masca ayurvedica  cu cele mai potente plante destinate ingrijirii parului.
 Se pot folosi in multe feluri insa aplicarea sub forma de masca este modul cel mai rapid de a benefica de minunatele lor proprietati.
 
 
Ingrediente:plante sub forma de pulbere foarte fina de cassia,(cassia obovata),sidr ( zizyphus jujube),tulsi(ocimum sanctum),kapoor kachli(hedychium spicatum),amla(emblica officinalis ),bhringraj(eclipta alba),neem(azadirachta indica),shikakai(acacia concina),coaja de portocala amara,methi( trigonella foenum -graecum),radacina de bujor(paeonia officinalis).
 
Un amestec complex de plante ce lasa un par moale,plin de volum si cu o stralucire ca dupa vopsirea cu henna.
 
Despre unele din ele v-am mai vorbit ,le regasiti in tratamentul sau balsamul pentru par.
Cassia confera vigoare firului de par,da stralucire si volum ,regleaza secretia de sebum,revitalizeaza parul tern,vopsit,decolorat.
Sidr este astringent si bogat in saponine,calmeaza mancarimile scalpului,inlatura matreata ,fixeaza culoarea dupa vopsirea cu henna si indigo.Da in acelasi timp volum si protejeaza cuticula firului de par de intemperii,frig ,soare,vant,smog.
Tulsi are proprietati dezinfectante,antiinflamatoare,trateaza problemele scalpului:dermatita,eczema,psoriasis,da stralucire firului de par si il conditioneaza.
Kapoor Kachli confera volum,stralucire si flexibilitate,stimuleaza cresterea parului,ideal pentru parul subtiat si tocit pentru ca ingroasa firul de par,conditioneaza si previne caderea parului.
Amla revitalizeaza si reintinereste  fantastic parul,previne caderea si  incaruntirea prematura,inlatura matreata,conditioneaza si stimuleaza cresterea .
Bhringraj este cea mai valoroasa planta cunoscuta pentru a preveni albirea si calvitia prematura.Chiar daca s-a pierdut o parte din par,extractele  de Bhringraj vor stimula foliculi in stare latenta sa produca noi fire de par.
Exista studii care atesta eficacitatea extractelor de Eclipta alba ,chiar cu rezultate mai bune decat cel mai cunoscut si cumparat medicament la nivel mondial contra calvitiei si caderii parului,Minoxidil.Mai mult,ajuta scalpul afectat de diferite dermatite,eczema ,mancarimi.
Pulberea din frunze de neem are proprietăți antiseptice, reglează producția de sebum, calmează pruritul (mâncărimile) și iritațiile de la nivelul scalpului.
Shikakai  este bogat în saponine, și poate fi  o alternativă pentru șampoanele convenționale. Spală fără să altereze pH-ul pielii, întărește rădăcinile, impiedica  formarea mătreții, descurcă părul, stimulează creșterea părului și-i conferă luminozitate, vitalitate și strălucire. Folosită în mod constant, pudra previne ruperea firelor de păr și despicarea vârfurilor.  
Methi confera stralucire si volum si stimuleaza crestrea.
Pulberea din coaja de portocala amara confera vigoare dar si moliciune parului aspru si un parfum placut.
Radacina de bujor,este un bun calmant al scalpului iritat,calmeaza mancarimile si are un effect exceptional impotriva matretii.
 
Aplicata  cu regularitate controleaza caderea parului,inlatura matreata,previne incaruntirea prematura,mentine parul hidratat,sanatos,stralucitor si plin de vitalitate.
Poate fi folosit pentru toate tipurile de par.
Cum  se prepara: 1 -2 linguri de pulbere,in functie de lungimea parului se amesteca cu apa fierbinte pana se obtine o consistenta semilichida.Se lasa la macerat 2-3 ore dupa care se aplica in parul umed pentru minim o ora dupa care se clateste cu apa calduta.Cu cat se lasa mai mult cu atat va fi mai eficienta.Acoperiti capul cu o folie si apoi cu un prosop.Pentru ca multe plante din compozitie sunt astringente,este bine sa se adauge o lingura de otet in ultima apa de clatire ,pentru a echilibra PH-ul parului.
 
Gasiti masca pentru par in magazinul de pe Breslo.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu