Totalul afișărilor de pagină

29 decembrie 2014

Safe-pentru mine si familia mea

       Folosite cu stiinta si masura,uleiurile esentiale sunt adevarate medicamente. Unii fitoterapeuti chiar recomanda administrarea lor interna,insa ,fara indicatii si dozaje precise,pot fi extreme de periculoase.Unul din modurile in care ne putem bucura de beneficiile lor este masajul,absorbtia lor facandu-se prin piele.
  Uleiurile esentiale se absorb cel mai usor si cel mai eficient prin pielea talpilor.In urma unor studii s-a demonstrat prezenta lor in cavitatea bucala la 20 de minute dupa ce au fost aplicate plantar.
De foarte mult vreme am in minte o combinatie de uleiuri esentiale mentionata intr-un articol despre prevenirea gripei si racelii.
  Recunosc ca eu nu am mai  fost racita de vre-o 4 ani si nu am avut cum sa testez ,dar recent baietelul meu a avut mucusori si nasucul  infundat asa ca am facut repejor combinatia(lucrand cu uleiuri esentiale ,le am la indemana ).
  In cateva ore de la aplicare deja nasucul s-a desfundat  si in 3 zile mucusorii au disparut fara sa ii administrez absolut nimic in afara de masajul talpitelor cu uleiurile esentiale cu pricina.
 
Iata care este combinatia:ulei esential de cuisoare,lamaie,scortisoara,eucalipt si rozmarin.

 Cercetarile au demonstrate ca cele 5 uleiuri esentiale sunt atat de puternice impreuna ,incat distrug in proportie de 99,96 % bacteriile ,fungi si virusii,datorita proprietatilor puternic antibacteriene,an tivirale,antifungice,imunostimulatoare.
La cele 5 am adaugat si ulei esential de cimbru,un antibacterian si antibiotic exceptional,ce s-a dovedit in urma unor studii efectuate in mai multe spitale,inclusive in spitalele din Romania ca distruge(fara a dezvolta rezistenta ca antibiotiele de sinteza)bacteriile de Staphylococcus aureus (produce infectii urinare, respiratorii), Clostridium botulinum (produce botulism), Eschericcia choli (produce infectii reno-urinare si digestive), Shigella sonnei (produce toxiinfectie alimentara, dizenterie), Bacillus subtilis (produce gastro-enterita), Salmonella enteridis (produce toxiinfectie alimentara), Campylobacter jejuni (produce infectii gastro-intestinale), Lysteria moncytogenes (produce infectii care afecteaza sistemul digestiv si cel nervos).
Pentru aplicatii pe corp in nici un caz nu se foloseste ca atare,ci diluat cu un ulei vegetal!
 
Poate fi folosit in o multime de feluri pentru sanatatea ta si a familiei tale:
Aplicat plantar,prin masaj,poate fi folosit in caz de raceala,gripa,nas infundat,pentru intarirea si sustinerea sistemului imunitar,mai ales pentru copilasii care merg in comunitate unde misuna tot felul de viroze,dar si pentru adulti deopotriva.
 Diluat cu un ulei vegetal,poate fi aplicat pe rani minore pentru a preveni infectia si pentru o vindecare rapida.
Pentru  desfundarea sinusurilor,se adauga cateva picaturi intr-un vas cu apa fierbinte si se fac inhalatii( se acopera capul cu un prosop).
Pentru acnee se aplica nediluat direct pe cos,il va usca imediat(doar daca pielea nu este foarte sensibila).
Se poate adauga o picatura in pasta de dinti,ucide bacteriile ce cauzeaza cariile si previne formare placii de tartru,dezinfectand in acelasi timp periuta de dinti.
2-3 picaturi se pot adauga int-o lingura de apa si se face gargara pentru dureri in gat.
Pus direct pe muscatura de albina sau viespe,neutralizeaza veninul si calmeaza durerea.
Diluat cu un ulei vegetal si masat gingiile,previne si amelioreaza si stopeaza evolutia paradontozei.
Combate eficient ciuperca piciorului,aplicand zilnic o picatura direct pe locul afectat.
Adaugat in lampa de aromoterapie,purifica aerul din locuinta,omorand germenii, bacteriile si sporii de mucegai,mai ales in sezoanele cu viroze si gripe.
Se pot adauga cateva picaturi in apa cu care se spala gresia din baie si bucatarie(15 picaturi la o jumatate de galeata de apa)sau pentru a  pentru a dezinfecta suprafetele.
Adaugat in masina de spalat vase,doar cateva picaturi,elimina bacteriile si mirosurile,la fel si in masina de spalat rufe.
5-6 picaturi,adaugate in 100 de ml de apa si pulverizat pe plante,omoara si tine la distanta afidele.
Se adauga cateva picaturi intr-un vas cu apa si se spala jucariile copilasilor.
Sunt doar cateva dintre nenumaratele utilizari.
Pentru a avea efectele de mai sus este esential ca uleiurile esentiale sa fie dintr-o sursa sigura,sa fie de calitate si sa aiba grad terapeutic,nu cosmetic.
Daca vei sa folositi pentru sanatatea voastra si a familiei voastre acest minunat ulei,il gasiti in magazinul de pe Breslo.http://www.breslo.ro/Lavandine/