Totalul afișărilor de pagină

28 august 2014

Hidrolat de patrunjel ???

  Da,chiar asa. Marturisesc ca nu mi-ar fi trecut prin minte insa o amica si-a dorit foarte mult acest hidrolat si am zis sa incerc,de ce nu? Mai apoi,documentandu-ma ,i-am descoperit o mie de proprietati.E drept ca are un miros puternic si patrunzator de patrunjel insa materia prima este patrunjelul asa ca nu are cum sa fie altfel.
 Spre surprinderea mea,a produs o cantitate mare de ulei esential.


Apele florale Lavandine sunt integrale,uleiurile esentiale nu sunt separate in acest fel proprietatile terapeutice sunt mult mai puternice.
Am folosit doar frunze de patrunjel(petroselinum crispum)  crescute organic,undeva la tara,in localitatea Coarnele Caprei.
Patrunjelul este o planta subestimata in cosmetica,cei mai multi dintre noi suntem  obisnuiti doar sa aromatizam mancarea cu el.
Principala proprietate a frunzelor verzi de patrunjel este de a indeparta petele pigmentare ,pistruii si cercurile intunecate din jurul ochilor.
Prin continutul mare de vitamuna C,reduce ridurile,liniile fine si semnele lasate de cicatrici.
Uleiul volatil,ce contine cantitati mari de eugenol,ii confera proprietati antifungice si antibacteriene,utile pentru tratarea acneei,iritatiilor,sau a diferitelor infectii ale pielii.Este putin astringent,reduce secretia de sebum si curata porii infundati.
 Zincul din patrunjel,previne inflamarea pielii,o regenereaza,reduce roseata si diminueza petele de acnee.
Abunda in minerare indispenabile pentru o piele sanatoasa:calciu,potasiu,mangan ,cupru si zinc.
Este un demachiant eficient ,indeparteaza impuritatile si machiajul lasand totodata pielea stralucitoare.
Calmeaza iritatiile pielii,inclusiv cele produse de muscaturi de insecte.
Ete un tonic minunat pentru par,datorita continutului de  apigenina,controleaza caderea parului.Pulverizati pe parul umed dupa spalare,infasurati intr-un prosop macar un sfert de ora,apoi lasati parul sa se usuce normal.Va echilibra excesul de sebum iar parul va ramane matasos si moale.
Folosit ca apa de clatire dupa spalare,va lasa parul stralucitor si va va scapa de matreata.

Banal sau magistral? Hotarati voi.
Daca va place,il gasiti pe Breslo.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu