Totalul afișărilor de pagină

12 aprilie 2014

Lotiune de protectie solara

     Desi vara e inca departe,soarele amiezii deja face ravagii.De mult timp am in vedere  o lotiune de protectie solara pe care intentionam sa o realizez undeva in mai insa stand mult timp cu baietelul meu pe afara am decis ca e absolut necesara.Si cum pe pielicica lui fina nu indraznesc sa pun chimicale am reusit sa definitivez formula si sa o pun in aplicare.
Este  o minunatie de lotiune,nu e grasa deloc,se aplica foarte usor si uniform,si ce este mai important,este in totalitate naturala.Poate fi folosita atat pentru fata cat si pentru restul corpului.Avand filtre fizice in compozitie,lasa un pic pielea albicioasa,mai ales in cazul pielii usor inchise la culoare insa este un inconvenient minor fata de beneficiile imense pe care le are.



Ingrediente:apa florala de galbenele,apa florala de lavanda,hidrolat de castraveti,unt de shea,unt de cacao,ulei de susan,emulsifiant natural derivat din ulei de masline,filtru solar mineral Essesol,oxid de zinc,gama-oryzanol,ceara de albine,complex Dermosoft.

 Despre protectia solara gasiti un articol foarte bun pe site-ul celor de la Elemental.
Lotiune poate fi folosita inclusiv de carte copilasi.Nu contine uleiuri esentiale adaugate in afara de cele continute de apele florale folosite in compozitie.
Conservantul de aceasta data nu este unul derivat din uleiuri esentiale pentru ca produsul sa poata fi folosit si pentru copilasii  mai mici  insa este tot 100% natural.Complexul Dermosoft este un amestec de ingrediente naturale cu activitate bactericida puternica si anume saruri ai acidului levulinic si extract de fenicul si este certificat Ecocert,pentru formulari cosmetice preservative -free adica fara conservanti.Este potrivit pentru formulari destinate pielii foarte sensibile a copilasilor.
Unturile si uleiurile folosite in compozitie au un factor natural de protectie in jur de 6.
Oxidul de zinc confera protectie UVA si UVB si este o bariera fizica.Nu intra in piele si nu provoaca alergii.Mecanismul prin care ofera protectie este ca particulele de oxid actioneaza ca niste oglinzi minuscule ce reflecta razele solare.
Filtrul solar Essesol este un filtru ce are la baza dioxidul de titan.Desi in ultimii ani acesta a fost destul de controvesat s-a dovedit ca atunci cand nu este sub forma de nanoparticule ,este sigur.
Filtru solar Essesol contine dioxid de titan non-nano,adica nu este sub forma de nanoparticule,emulsifiant vegetal,ulei de jojoba,corindon si squalane.
Gama-oryzanolul este un antioxidant puternic extras din taratele de orez care pe langa protectie UV combate radicalii liberi si diminueaza efectul de photoaging.
Ceara de albine ofera o minima rezistenta la apa.
Toate aceste componente impreuna ofera un FPS de aproximativ 25.
La aplicare pielea capata nuante discrete albicioase,efect datorat oxidului de zinc si dioxidului de titan.
Desi are in compozitie doar ingrediante naturale,daca folositi lotiunea pentru copilasi,faceti un test de alergie mai intai.
Lotiunea ofera un factor de protectie mediu,evitati expunerea la soare in orele amiezii cand soarele este foarte puternic.
In plus,o dieta sanatoasa bogata in antioxidanti,ne protejeaza din interior de razele nocive ale soarelui.Pestele bogat in Omega 3,fructele rosii si portocalii ce contin licopen si caroten,ciocolata neagra bogata in flavonoide,legumele crucifere(varza,brocoli,conopida),verdeturile,ceaiul verde si ceaiul negru plin de polifenoli sunt surse minunate de antioxidanti.
Lotiunea poate fi folosita si pentru ten,avand in compozitie ingrediente care ingrijesc si protejeaza pielea.
Este valabila 3 luni de zile si se prepara in momentul lansarii comenzii.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu