Totalul afișărilor de pagină

29 iulie 2012

Amla leave-in,balsam fara clatire

Balsamul de par de tip ,,leave-in``este un balsam ce se aplica dupa ultima clatire a parului si este lasat in par practic pana la urmatoarea spalare.De obicei produsele de genul acesta (ma refer la cele din comert)lasa parul gras si incarcat si il incalcesc si mai mult,insa e timpul sa incercati altceva.
  Amla leave-in  este in totalitate natural,nu contine uleiuri,nu lasa parul gras si incarcat,il descalceste instantaneu lasand-ul usor de pieptanat,dupa uscare parul capata un luciu intens si este foarte matasos.
Mai mult ,extractele din plante din compozitie hranesc firul de par si il protejeaza de intemperii.
Ce contine aceasta minunatie:extract de amla,shikakai si frunze de neem,otet de trandafir(macerat in otet de mere ),hidrolat de lavanda,uleiuri esentiale.

Extractul de amla este considerat un balsam natural,descalceste parul,ii ofera nutrientii si anitoxidantii de care are nevoie si il protejeaza de radicalii liberi.Mai mult,previne si intarzie incaruntirea prematura.Aplicat cu regularitate,previne caderea parului,ii intareste radacina,previne matreata sau o inlatura odata instalata.
Numele  shikakai(acaccia concinna)inseamna literal tradus ,,fructe pentru par``.Extractul de shikakai de este un conditionant natural.Trateaza infectiile fungice,detoxifica pielea capului si foliculii de par,stimuleaza circulatia sangvina in zona promovand astfel cresterea sanatoasa a parului.Acesta  abunda in antioxidanti,vitamina C,vitaminele A, D, E şi K,vitamine esentiale pentru cresterea sanatoasa a parului.
Este antiinflamator,antiseptic,combate matreata si previne incaruntirea prematura a parului.
Extractul din frunze de neem are aceleasi proprietati ca si uleiul extras din seminte doar ca are un mare avantaj,nu are miros neplacut.Este considerat un remediu universal pentru tratarea diverselor afectiuni si exercita o puternica actiune de detoxifiere a pielii si parului.
Datorita calitatilor antibacteriene, antifungice si antivirale,este foarte eficient in tratarea problemelor scalpului si in inlaturarea matretetii.
Otetul de trandafir lasa parul moale si matasos,combate matreata,echilibreaza PH-ul scalpului si il lasa usor de pieptanat.

Balsamul nu  contine alcool sau  ulei.Uleiurile esentiale din compozitie nu sunt,,uleioase``.Uleiurile esentiale sunt substante volatile aromatice produse de plante si pot fi extrase sub forma de lichid. Desi sunt numite uleiuri, aceste substante nu contin materii grase: o picatura pusa pe o foaie de hartie nu va lasa nicio urma, spre deosebire de uleiurile vegetale.
Uleiul esential de ylang -ylang este considerat un balsam natural si este folosit intens in produse pentru ingrijirea parului cu acest rol.Eu am ales acest ulei dar daca doriti un alt ulei esential se poate personaliza compozitia cu uleiul esential dorit.
Desi contine otet de trandafir ,balsamul nu miroase a otet(pentru cei care se tem ca vor mirosi ca o  salata),are un miros suav de plante si de trandafir  insa mirosul va disparea odata cu uscarea parului.
Cum se foloseste:dupa spalare si clatire se pulverizeaza in parul ud,nu se mai clateste dupa aplicare.Daca aveti scalpul foarte sensibil,pulverizati doar pe lungimea firului de par,daca nu este sensibil pulverizati de la radacina pana la varfuri si masati usor,apoi pieptanati.Senzatia de par matasos este incredibila inca de cand este parul ud.
Este ambalat in recpient din plastic cu pulverizator pentru o utilizare comoda si eficienta,este  si foarte economic,1-2 mililitri,fiind suficienti pentru parul de lungime medie.
Inainte de prima utilizare faceti un test de toleranta.Nu utlizati produsul daca sunteti alergic  ingredientele din compozitie.

Produsul il gasiti incepand de astazi in magazinul de pe Breslo.

25 iulie 2012

Amigdalina,miracolul din samburii de caise

   Caisele sunt delicioase si foarte sanatoase.Pot fi consumate ca atare sau se pot prepara pentru iarna compoturi,gemuri sau dulceturi.Nimic nu e mai bun iarna decat clatitele cu gem de caise. Doar cateva fructe pe zi asigura organismului cam 50% din necesarul zilnic de provitamina A. Sunt o sursa excelenta de vitamina A, C, B1, B2, de fier, calciu si fibre alimentare, fosfor, potasiu si magneziu.

 Ani la rand am aruncat samburii de caise care imi ramaneau dupa consumarea fructelor sau prepararea gemurilor si dulceturilor.Acum ii strang pana la ultimul. Samburii de caise sunt cea mai bogata sursa naturale de vitamina B17,numita letril (laetril)sau amigdalina. Vitamina B17 se gaseste in mai toate fructele cu seminte insa intr-o cantitate mult mai mica, cum ar fi mere, piersici, cirese, portocale, nectarine.
Cercetari efectuate de-a lungul timpului dezvaluie o ipoteza socanta:cancerul nu este cauzat de un virus,o bacterie sau o toxina misterioasa,cancerul este declansat de lipsa din organism a vitaminei B17,asa cum scorbutul este declansat de lipsa vitaminei C,sau pelagra de lipsa vitaminei B3.Carenţa de vitamină B17 poate cauza depresie şi insomnie, anorexie, oboseală şi uscarea pielii. Aceasta vitamina regleaza activitatea gonadelor, distruge celulele canceroase si stimuleaza sistemul imunitar sa le elimine din organism.
Amigdalina a fost utilizata pentru prima data oficial in SUA in 1920 in tratamentul cancerului insa a fost interzisa mai apoi fiind considerata toxica.Acum este legalizata in 27 de state si folosita in centre de tratament.      Desi cel mai bine este sa se consume samburii ca atare,amigdalina poate fi extrasa in felul urmator: seminţele se macina fin si se storc de ulei. Se fierb apoi in alcool de 95 de grade in vas inchis. Lichidul rezultat se filtreaza si se lasă să se evapore alcoolul. Se adaugă eter aproximativ 50 %,iar amigdalina se formează sub formă de cristale.
Ca si doza se recomanda consumarea a maxim 8 samburi de caise pe zi. Samburii de caise contin o substanta letala:cianura.În medie, un sambure de caisa contine aproximativ 0,5 mg de cianura. Consumati în exces, pot produce simptome ale intoxicatiei cu cianură, febră, eruptii cutanate, dureri de cap, insomnie, sete exagerata, slăbiciune, letargie, nervozitate , dureri articulare si musculare, scadere a tensiunii arteriale.
Un documentar interesant despre vitamina B17 gasiti aici

15 iulie 2012

Doua hidrolate de referinta in cosmetica

Hidrolatul de lavanda este unul  de referinta in cosmetica.Cu un miros floral,destul de puternic,poate fi folosit ca si tonic pentru piele,dezinfectant si adjuvant in tratarea diferitelor afectiuni.
Lavanda-apa florala de lavanda obtinuta prin distilare cu vapori din flori proaspete de Lavandula angustifolia.
Dintre toate apele florale realizate de mine pana acum a produs cel mai mult ulei esential.Chiar si asa ,nu l-am extras separat.Inainte de folosire,flaconul trebuie agitat pentru distribuirea uniforma a moleculelor de ulei esential.Acest lucru este valabil pentru toate apele florale.
Hidrolatul de lavanda poate fi folosit pentru toate tipurile de piele,sensibila,uscata,grasa,piele iritata,pielea delicata a bebelusilor.Este regenerant,cicatrizant,reduce imperfectiunile pielii.
Calmeaza iritatiile si mancarimile pielii.Combinat cu hidrolatul de musetel,vindeca irtatiile de scutec la copilasi.Pulverizat in camera bebelusului,purifica aerul,calmeaza si linisteste copilul si ii asigura un somn linistitor.Pulverizat in locuinta purifica si reimprospateaza aerul.
Avand o puternica actiune antifungica si antimicotica,poate fi folosit si ca tonic intim (doar extern)in diferitele infectii cu candida sau alte infectii fungice.Mai mult,calmeaza mancarimile provocate de aceste infectii.
Este o prima alegere in arsurile solare,calmeaza si vindeca  pielea afectata,la fel si in cazul micilor acidente din bucatarie,doar se pulverizeaza pe arsura si imediat durerea din  locul afectat se va calma.
Apa de lavanda are un PH neutru, fiind o alegere foarte buna pentru toate tipurile de ten, si are un efect regenerator in special pentru pielea fragila, sensibila, uscata.
Folositi-o zilnic pentru curatarea fetei, sau pentru reimprospatarea tenului.Va indeparta si ultimele impuritati, va calma tenul si va inchide porii. Apoi pulverizati fata si masati crema impreuna cu apa florala pentru ca ambele produse sa patrunda in piele. Se completeaza reciproc foarte bine.
Ranile, plagile, ulceratiile, infectiile, acneea sau cuperoza pot fi tratate cu ajutorul lavandei. Se aplica comprese pe zonele afectate cu apa de lavanda sau se pulverizeaza si se asteapta pana intra in piele.
Aplicata pe par, in special la radacina,dupa spalare,ajuta la cresterea frumoasa a parului.

Cucumber-hidrolat de castraveti obtinut prin hidrodistilare din castraveti poraspeti,crescuti ecologic.

Hidrolatul a pastrat surprinzator de bine aroma de castraveti proaspeti,aroma despre care se spune ca este afrodisiaca.
Extractele de castraveti sunt renumite in cosmetica datorita efectului lor purifiant.
Pentru ca substantele din castraveti sunt solubile doar in apa,hidrolatul va poate oferii toate beneficiile aplicarii directe pe piele a castravetelui ca atare.
Este un tratament util si eficace pentru zona sensibila a ochilor.Pulverizat pe ochii inchisi,reduce cearcanele,lumineaza zona intunecata din jurul ochilor,reduce umflaturile si roseata ochilor obositi.
Revigoreaza extraordianr tenul ,dandu-i suplete si fermitate,reduce ridurile fine,iluminieaza pielea prin inhibarea mecanismului de producere a melaninei,reduce petele pigmentare si pistruii.Este un regenerant celular de exceptie,echilibreaza secretia de sebum,confera suplete si confort pielii fragile,uscate,sensibile.Restabileste PH-ul natural al pielii.
Stimuleaza secretia de colagen si elastina,substante ce confera sulpete si fermitate pielii.
Hidrolatul a fost obtinut 100% din castraveti proaspeti,fara adaos de apa.Castravetii au fost pasati si pusi in distilator,sucul de castraveti prin recondensare formand hidrolatul.Practic este un extract de castraveti destul de concentrat,fara adaos de glicerina sau alte substante de sustinere.

Hidrolatele de castraveti si lavanda le gasiti incepand de astazi pe Breslo.



13 iulie 2012

Ape florale

Pulverizarea pe piele a apei florale este echivalentul unei bai de aburi cu planta respectiva.Ele au si efecte terapeutice,nu doar cosmetice.Pe piata de regula gasim ape florale din plante aromatice,plante din care se extrag uleiuri esentiale.
Pentru ca nu doar plantele aromatice au proprietati bune pentru piele,am realizat o serie de ape florale mai neconventionale,cu proprietati din cele mai diverse.
Arnica-Apa florala de arnica extrasa prin distilare cu vapori din flori proaspat culese de Arnica montana.
Arnica montana creste doar la altitudini mai mari de 1200 de metri,pe pajistile alpine.Contine un principiu amar numit arnicin,carotenoizi,flavonoide,inulina,un ulei esential numit timol ,lactone sesquiterpene,un antiinflamator si analgezic recunoscut.Aplicate extern  ,extractele din arnica vindeca ranile,reduc inflamatia,alina durerile musculare,detensioneaza picioarele obosite dupa o zi de stat pe tocuri,calmeaza durerile reumatismale,este antibacteriana.La nivel mondial este studiata intens pentru capacitatea ei deosebita de a reduce umflaturile si inflamatia de orice fel,datorata traumatismelor,intinderii musculare,entorse,luxatii,fracturi,datorata muscaturilor de insecte,sau rezultata in urma operatiilor.Mai  mult ,in tari ca Germania sau Franta chirurgii plasticieni o recomanda ca cel mai rapid si eficient antiinflamator si care scurteaza timpii de recuperare semnificativ.Este foarte important ca in locul unde se aplica preparatul cu arnica,pielea sa fie intacta,daca sunt rani,se absoarbe rapid in circuitul sangvin si poate fi toxica.Stimuleaza circulatia periferica fiind benefica pentru persoanele cu extremitatile reci.Este foarte utila pentru persoanele care fac vanatai din te miri ce,vanataile dispar rapid masate cu arnica.
In cosmetica este foarte eficienta pentru cearcane si reducerea  pungilor de sub ochi,hidrateaza pielea uscata si repara zonele cu piele crapata,buze,maini,calcaie.
Poate fi utilizata pentru picioare obosite,pentru dureri musculare sau alte dureri minore
Apa florala de arnica poate fi tonicul ideal a pentru ten obosit,tern,ridat.

Sanziana-apa florala de sanziene obtinuta prin distilare cu vapori din flori proaspete de Galium verum.
Florile magice de sanziene cu miros suav de miere,au numeroase proprietati cosmetice si terapeutice.
 Cea mai importanta actiune cosmetica a sanzienelor este cea de curatare a pielii. Apa din  flori de sanziene infrumuseteaza si curata pielea de petele maronii si vindeca semnele ramase dupa arsuri, acnee, iritatii.Pulverizata pe ochii inchisi indeparteaza cearcanele si ridurile si limpezeste vederea.
Dragaica este indicata  ca si adjuvant in tratarea diferitelor afectiuni ale pielii:cicatrici,rani vechi care nu se vindeca,infectii la nivelul pielii,psoriazis.Pentru cicatricile cheloide,da rezultate bune in asociere cu arnica.
Pentru a-si pastra aura magica,hidrolatul a fost preparat in ziua de 24 iunie,zi in care se sarbatoresc Sanzienele sau Dragaica,sarbatoarea iubirii si fertilitatii.

Hypericum-apa florala de sunatoare obtinuta din flori proaspete de Hypericum perforatum.


Sunatoarea a revolutionat lumea medicala odata cu descoperirea efectelor ei impotriva depresiei.Desi este denumita planta sufletului,trateaza si trupul la fel de eficient.
Hidrolatul de sunatoare are actiune regeneranta,antiseptica,cicatrizanta,antioxidanta.
Pastreza pielea supla si hidratata.Indicat pentru pielea afectata de cuperoza sau varice intarind peretii vaselor capilare.Are o actiune simulatoare pentru tenul imbatranit,uscat,ridat inainte de vreme.
Trateaza cu succes arsurile de gravitate mica sau medie.Reduce durerea, previne infectia si accelereaza procesul de vindecare si de cicatrizare.Remarcabila este actiunea ei in dermatita atopica,rezultatele putand fi surprinzator de bune.Este de mare ajutor in cazul furunculelor,eczemelor ,iritatiilor.
Ce este interesant la hidrolatul de sunatoare este ca nu este fotosensibilizant desi majoirtatea preparatelor din sunatoare pot fi .

Tilia-apa florala de tei obtinuta prin distilare cu vapori din flori proaspete de Tilia cordata

Desi teiul este mai mult cunoscut pentru aroma sa deosebita pe care o savuram intr-o ceasca de ceai,proprietatile sale in aplicatii externe nu sunt deloc de neglijat.
Hidrolatul pastreaza destul de bine mirosul delicat si dulce al florilor de tei.Este un calmant atat pentru psihic cat si pentru piele.Emoliaza si da stralucire tenului tern,obosit.Poate fi folosit pentru orice tip de piele,sensibila,iritata,uscata,pe pielea delicata a bebelusilor.Pulverizata pe ochi sau aplicata sunb forma de compresa,calmeaza ochii obositi,iritati.
Aplicata constant pe piele o mentine catifelata,proaspata,o protejeaza si o hraneste.

Hidrolatele le puteti gasi incepand de maine  in magazinul de pe Breslo.

4 iulie 2012

Reduceri...aniversare



Maine magazinul Lavandine de pe Breslo implineste un an.Incepand de astazi,timp de cateva zile ,in limita stocului disponibil, vor fi reduceri substantiale la zeci de produse,in special la sapunurile cu lavanda,dar si la alte produse.
Daca va doriti produsele dar nu va era in plan o comanda ,le puteti rezerva ,comanda urmand sa fie trimisa ulterior ,nu mai tarziu de 2 saptamani de la lansarea comenzii.Va rog sa specificati in mesaj daca doriti sa trimit comanda la o data ulterioara.
Va astept cu mare drag!

2 iulie 2012

Arnica montana

In tinutul Dornelor,undeva prin muntii Calimani in fiecare an in aceasta perioada merg sa culeg flori de arnica.
Arnica montana creste doar la altitudini mai mari de 1200 de metri,pe pajistile alpine.Este o specie protejata,in fiecare an fiind o cota bine stabilita care poate fi culeasa.Desi anii trecuti o culegem nestingherit,e din ce in ce mai greu de gasit,poluarea si culesul excesiv o alunga sus in munti,departe de mainile hraparete ale samsarilor de plante.Cu surprindere am vazut ca peste noapte au aparut zeci de intremediari din Italia ,Germania ,care colecteaza plantele pe mai nimic,un culegator primind de la 2 lei pana la 6 lei pe kg,in functie de cotatia zilei,ca la bursa.Si nu se culeg cateva sute de kg ,ci cateva zeci de tone pe saptamana doar de un singur intermediar,si sunt zeci.....Apoi noi importam preparatele cu arnica la preturi mult mai mari ,ca doar tot ce vine din afara este mai bun.
Dar....sa ne bucuram de ea cat o mai avem.
Arnica arata ca o floarea soarelui in miniatura,cu un miros patrunzator,inconfundabil.
Planta se culege doar in zilele insorite,in soarele amiezii cand cantitatea de uleiuri volatile este cea mai ridicata.Ce este interesant la arnica,dupa recoltare procesul de maturizare continua ,planta consumandu-si propriile rezerve si mare parte din proprietati se pierd asa ca este indicata realizarea diverselor preparate din floarea proaspat culeasa.
Arnica contine un principiu amar numit arnicin,carotenoizi,flavonoide,inulina,un ulei esential numit timol ,lactone sesquiterpene,un antiinflamator si analgezic recunoscut.
Desi unii fitoterapeuti recomanda administrarea interna a tincturii sau a pulberii de arnica,ea trebuie facuta cu mare prudenta,in cantitati de 25 de ml de tinctura sau 1 gram de pulbere arnica este toxica.Ca preparat homeopatic este larg utilizata în tratamentul traumatismelor, cu efect antitraumatic general şi local, antihemoragic, cicatrizant, antiinflamator.Uleiul de arnica, obtinut prin macerarea florilor proaspete intr-un ulei vegetal presat la rece, se utilizeaza in masajul terapeutic si in cel de intretinere, conferind articulatiilor si muschilor elasticitate si protectie.
Aplicate extern sub forma de cataplasma cu tinctura sau masaj cu ulei ,gel sau crema ,extractele din arnica vindeca ranile,reduc inflamatia,alina durerile musculare,detensioneaza picioarele obosite dupa o zi de stat pe tocuri,calmeaza durerile reumatismale,este antibacteriana.La nivel mondial este studiata intens pentru capacitatea ei deosebita de a reduce umflaturile si inflamatia de orice fel,datorata traumatismelor,intinderii musculare,entorse,luxatii,fracturi,datorata muscaturilor de insecte,sau rezultata in urma operatiilor.Mai  mult ,in tari ca Germania sau Franta chirurgii plasticieni o recomanda ca cel mai rapid si eficient antiinflamator si care scurteaza timpii de recuperare semnificativ.Este foarte important ca in locul unde se aplica preparatul cu arnica,pielea sa fie intacta,daca sunt rani,se absoarbe rapid in circuitul sangvin si poate fi toxica.Stimuleaza circulatia periferica fiind benefica pentru persoanele cu extremitatile reci.Este foarte utila pentru persoanele care fac vanatai din te miri ce,vanataile dispar rapid masate cu arnica.
In cosmetica este foarte eficienta pentru cearcane si reducerea  pungilor de sub ochi,hidrateaza pielea uscata si repara zonele cu piele crapata,buze,maini,calcaie.Masat pe scalp,uleiul sau tinctura de arnica opreste caderea parului,ii stimuleaza cresterea,combinata cu amla intarzie incaruntirea prematura,stimuleaza formarea unor foliculi noi de par,previne matreata.
In gama de produse Lavandine o regasiti  momentan doar in samponul Rasayana insa in curand vor fi mai multe produse avand in compozitie arnica.