Totalul afișărilor de pagină

31 mai 2012

Therapeutic-sampon solid cu lapte de capra si neem

Un sampon bun este un sampon potrivit fiecarui tip de par.Atunci cand nu exista nici un dezechilibru,poate fi folosit oricare sampon din gama,insa cand parul sau scalpul are o problema,cea mai buna abordare in rezolvarea ei este folosirea unui sampon specific.
Un scalp sanatos,ajuta la cresterea unui par sanatos.Therapeutic este un sampon terapeutic,destinat scalpului cu  diferite afectiuni,dermatita seboreica,eczeme,mancarimi,iritatii.Nu este un medicament pentru astfel de probleme ci doar un element de igiena care nu agraveaza si nu intretine afectiunea deja existenta,ameliorarea lor facandu-se tocmai prin acest mecanism.Este indicat si pentru parul uscat,devitalizat,cu varfurile despicate,tratat chimic ,tern,Poate fi folosit insa pentru parul sanatos fara nici un fel de problema,folosit cu regularitate previne genul de dezechilibre enumerate mai sus,mentine parul sanatos si hidratat.
Pentru ca sampoanele solide contin diverse extracte si pulberi din plante in cantitati mari ,culorile rezultate sunt intunecate ,sper sa nu va deranjeze  prea.
L-am turnat in diferite forme si gramaje pentru ca fiecare sa isi poata gasi preferatul.
Ingredinete:uleiuri saponificate din masline si cocos,lapte de capra,unt de cacao,ulei de neem,ulei de brahmi(bacopa monnieri),ulei de ricin,pulbere din frunze de neem,pulbere de brahmi,galbenus de ou,ulei esential de camfor,ylang-ylang,busuioc si menta.

Neem,cu denumirea botanica azadirachta indica este o planta foarte populara in India,insa datorita proprietatilor exceptionale este acum cunoscuta in intreaga lume.In tara natala este considerata o planta sacra si un panaceu pentru toate bolile.
Pe langa multe alte beneficii pentru piele si pentru sanatate in general,face minuni pentru scalpul cu pielea uscata,descuamata,cu eczeme, dermatite sau alte afectiuni cutanate.Calmeaza mancarimile cauzate de aceste afectiuni.Ca majoritatea plantelor indiene pentru ingrijirea parului previne albirea prematura,stopeaza caderea parului,reduce subtierea firului de par.Acolo unde s-a incercat totul si nimic nu a functionat,neem-ul va da rezultate aproape peste noapte.Uleiul are un miros greoi,aproape insuportabil,acesta fiind un mare dezavantaj pentru ca multi evita sa il foloseasca pentru ca nu se pot obisnui cu mirosul.Interesant este ca maceratul uleios din frunze de neem are aceleasi proprietati ca si uleiul extras din seminte fara a avea acel miros greoi,are cumva o aroma ce aduce cu ceaiul verde.
Bacopa monnieri,cunoscuta sub numele de brahmi,este folosit de asemenea la tratarea diferitelor afeciuni cronice ale pielii.Datorita proprietatilor antioxidante,brahmi faciliteaza oxigenarea si hranirea foliculilor de par,intarind radacina.Este studiata intens la nivel  mondial datorita efectelor asupra creierului,fiind un stimulent pentru acesta,imbunatateste memoria si abilitatile cognitive fiind de un real folos in afectiunile degenerative Parkinson di Alzheimer.
Maceratul uleios de brahmi,masat pe scalp induce o senzatie de racire,ajuta in insomniile minore,stimuleaza memoria si imbunatateste capacitatea creierului la efort intecletual.Elimina matreata,imbunatateste starea scalpului foarte uscat si iritat.De asemenea echilibreaza parul fragil sau tratat chimic.
Lichidul folosit la realizarea sapunului este laptele de capra. Este un ingredient minune ce trateaza cu succes mancarimile scalpului,extrem de benefic pentru cei cu dermatita seboreica,eczeme ale scalpului,hraneste in profunzime firul de par si ii confera o stralucire ca de matase.Datorita continutului mare de calciu si fosfor, laptele hraneste intensiv, regenereaza si intareste firele de par.

Se foloseste ca si un sampon obisnuit,se umezeste parul si se maseaza cu bucata de sampon pana se obtine o spuma abundenta.Se lasa sa acctioneze cateva minute apoi se clateste cu apa din abundenta.Se recomanda adaugarea a 2-3 linguri de otet(preferabil de mere)in ultima apa de clatire,pentru a indeparta in totalitate restul de sapun din par si de a echilibra ph-ul scalpului.
Nu toti se pot obisnui cu utilizarea unui sampon solid.Daca dupa cateva utilizati hotarasti ca nu este potrivit pentru tine il poti folosi ca si sapun de uz general fara nici un fel de problema.
Samponul solid este in esenta tot un sapun doar ca este formulat cu plante specifice pentru ingrijirea parului si nu are atat de mult ulei in exces pentru hidratare ca si sapunurile obisnuite.
Poate fi gasit incepand de maine pe Breslo.

27 mai 2012

Rassala-sampon solid pentru par gras


Parul gras sau cu tendinte de ingrasare este o povara greu de dus.Desi nu este indicata spalarea foarte frecventa,cei care au acesta problema isi spala parul la 2 zile daca nu chiar si zilnic.Insa cu cat este spalat mai frecvent,cu atat se ingrasa mai repede.
Pentru o lunga perioada samponul solid destinat parului gras a lipsit .Revine in forta,in formula complet noua.L-am denumit Rassala.In limba araba rassala inseamna ,,a spala``.Contine plante si argila naturala care sunt folosite si ca atare la spalarea parului: pulberile indiene din plante si ghassoul,argila care spala.





Ingrediente:uleiuri saponificate din masline si cocos,ulei de ricin,unt de shea,infuzie concentrata din sikakai,reetha,methi(pulberile indiene din plante pentru spalarea parului),pulbere din aceleasi plante,argila ghassoul,galbenus de ou,zeama de lamaie,ulei esential de menta salvie si tea tree.

Numele  shikakai(acaccia concinna)inseamna literal tradus ,,fructe pentru par``.Pentru spalarea parului se folosesc pastaile macinate foarte fin.Acestea contin saponine naturale care produc spuma atunci cand sunt amestecate cu apa.Pulberea de shikakai este un conditionant natural,indeparetaza murdaria cu delicatete,are un PH scazut fiind astfel recomandat pentru scalpul foarte sensibil ,care nici macar sapunul natural nu il tolereaza. Pe langa spalare,trateaza infectiile fungice,detoxifica pielea capului si foliculii de par,stimuleaza circulatia sangvina in zona promovand astfel cresterea sanatoasa a parului.
Compozitia abunda in antioxidanti,vitamina C,vitaminele A, D, E şi K,vitamine esentiale pentru cresterea sanatoasa a parului.
Este antiinflamatoare,antiseptica,combate matreata si previne incaruntirea prematura a parului.
Methi(trigonella foenum-graecum) este un remediu extrem de eficient impotriva caderii masive a parului,prevenind calvitia,repara si previne aparitia firelor despicate.
Pulberea de Reetha ( sapindus mukorossi)contine saponine naturale care in contact cu apa fac
mai multa spuma decat shikakai,de aceea ele sunt folosite impreuna.Pe langa spuma,este un conditionant natural,ajuta la descalcirea parului si previne formarea matretii .
Toate aceste pulberi din plante degreseaza eficient firul de par,insa nu in exces.
Ghassoul,sau rhassoul este o argila ce contine saponine naturale.Este antiinflamatoare,analgezica,antimicrobiana si antiseptica.Cuvantul rhassoul vine de la cuvantul arab ,,rassala``care inseamna ,,a spala``.Femeile berbere din Maroc o folosesc de mii de ani pentru spalarea parului.Curata perfect pielea capului si parul,dandu-i finete,flexibilitate si volum.Aduce un aport important de minerale indispensabile pentru un par sanatos.
Detoxifica in profunzime pielea si firul de par,elimina excesul de sebum din jurul foliculilor de par,acestia regenerandu-se.
Toate aceste ingrediente premium,impreuna cu galbenusul de ou si uleiul de ricin redau frumusetea si sanatatea parului gras.
Folosit cu regularitate reduce frecventa intre spalari stiut fiind ca parul gras este adesea spalat zilnic,lucru nu foarte indicat.
Il gasiti incepand de astazi pe Breslo.

24 mai 2012

26-27 mai, targ handmade Parcul Expozitiei

In weekend,pe 26 si 27 mai,va astept in Parcul Expozitiei la primul targ de anul acesta in aer liber.
Pentru ca la inceputul saptamani prognoza nu se arata foarte favorabila pentru aceste 2 zile si ma gandeam ca nu o sa se mai poata desfasura,nu o sa am toate produsele la targ pentru ca nu reusesc sa le pregatesc in 2 zile.Daca va doriti ceva anume,imi puteti scrie un mail cu produsele pe care le doriti,sa nu fiti dezamagiti ca ati venit pana acolo si nu ati gasit produsul.
Sper doar sa nu ploua,in acest caz targul nu se mai mai putea desfasura.
Va astept cu mare drag!

22 mai 2012

Ghassoul,pamantul care spala

Ghassoul , cunoscuta si sub denumirea de rhassoul,este o argila veche ce s-a format de-a lungul a milioane de ani in adancurile muntilor Atlas din Maroc,Africa de Sud.Este o argila unica,speciala si care nu mai este gasita niciunde in lume.Este formata 100% din minerale:dioxid de siliciu,fier, calciu ,potasiu magneziu,sodiu,mangan si aur.Ghassoul este o argila multifunctionala,poate fi folosita ca masca pentru par,masca faciala ,pentru spalarea parului si corpului,ca exfoliant pentru ten si corp,are diferite aplicatii medicinale.
Pentru extragere nu se foloseste dinamita ci se sapa cu tarnacopul bucatica cu bucatica.Adusa la suprafata este spalata in apa rece de munte,spalarea avand si rol de filtrare a impuritatilor,apoi este transportata in cuve mari unde este cernuta petru a se elimina toate impuritatile,apoi pasta de argila se lasa la uscat la soare timp de 24 de ore,mangaiata de briza Oceanului Atlantic si spulberata de vanturile Saharei.O data ce argila este complet uscata, se transfera in saci de panza naturala dupa care este maruntita pana la  stadiul de micron pentru a forma cea mai fina pasta.
Ghassoul este o argila fibroasa,extraordinara sa capacitate de absorbtie o fac mai eficienta decat alte argile pentru curatare detoxifiere si tratare a pielii in general.Este folosita in cele mai exclusiviste centre spa si de tratament din intreaga lume.



Ce are deosibit fata de alte tipuri de argila este faptul ca este saponifera,contine saponine naturale.Cuvantul rassoul vine de la cuvantul arab ,,rassala``care inseamna ,,a spala``.Femeile berbere din Maroc o folosesc de mii de ani pentru spalarea parului.Am fost sceptica ,nu credeam ca o argila poate inlocui samponul insa am ramas surprinsa de rezultat,nu face spuma ca si un sampon,sau macar ca pulberile indiene pentru spalarea parului insa lasa un par incredibil de curat,ai senzatia ca ,,scartie`` de curat,parul capata volum si senzatia de curat se mentine mai mult decat la un sampon clasic.Poate fi folosita ca si un sapun ,lasa pe piele  un miros dulce,unic,
Bogatia de minerale si capacitatea exceptionala de detoxifiere a pielii fac din ghassoul o argila pretuita si folosita in cele mai exclusiviste spa-uri din lume.
Aplicatiile sale nu sunt doar cosmetice,rhassoul fiind folosita sub forma de cataplasme in dezechilibre ale pielii:eczeme ,psoriazis.Desi este indicata pentru pielea grasa pentru ca extrage sebumul din piele si din porii infundati,nu usuca pielea asa cum s-ar crede,ci reduce uscaciunea si nevoia de a rehidrata pielea foarte uscata.Imbunatateste elasticitatea pielii,aceasta devenind ferma si luminoasa.
Este antiinflamatoare,analgezica,antimicrobiana,antiseptica.Aplicata direct pe taieturi,arsuri minore,intepaturi,muscaturi de insecte sau eruptii cutanate mareste viteza de vindecare
Aplicata ca si cataplasma calmeaza arsurile solare.
Incorporata in masca faciala,absoarbe excesul de sebum de la suprafata pielii si desfunda porii,imbunatatind astfel aspectul pielii acneice.
Aplicata ca si masca pentru par este minunata pentru parul gras,detoxifica pielea capului,elimina excesul de sebum din jurul foliculilor de par,acestia regenerandu-se.Se combina minunat cu pulberea de neem sau cu amla.Reduce frecventa intre spalari stiut fiind ca parul gras este adesea spalat zilnic,lucru nu foarte indicat.Curata perfect pielea capului si parul,dandu-i finete,flexibilitate si volum.Aduce un aport important de minerale indispensabile pentru un par sanatos.
Pentru a fi aplicata ca masca pentru par se face o pasta subtire,mai mult fluida decat vascoasa in asa fel sa curga,se distribiue pe toata lungimea parului,se maseaza foarte usor dupa care parul se strange .Trebuie avut grija sa nu se usuce in par pentru ca mai apoi se indeparteaza cu dificultate.Daca incepe sa se usuce se umezeste in asa fel incat sa se mentina fluida.Dupa 10-15 minute,se clateste foarte bine parul si se usuca natural.
In gama de produse Lavandine o regasiti in cele 2 tipuri de masca faciala,Diva Spa,cea cu amla si cea cu neem,in sapunul detoxifiant cu argila ghassoul si argila verde,Earth si intr-un nou sampon solid destinat parului gras pe care il veti gasi in curand pe Breslo.

16 mai 2012

Lavandine la TVR Iasi

E o filmare mai veche  pe care am promis sa o postez pe blog insa nu am mai reusit.
Am fragmentat-o pentru ca nu reuseam deloc sa o incarc asa,integral.
Scuzati micile prostioare care mi-au mai scapat insa emotiile mele erau mai mari decat studioul in care se filma.




Multumesc Alexandra Coman si scuze ca am taiat pasajele tale insa nu am reusit sa incarc filmarea integral.

13 mai 2012

Apa florala,hidrosol,hidrolat

Pretioasa apa parfumata este cunoscuta sub toate trei denumirile.Beneficiile ei au fost cunoscute inca dinaintea descoperiiri utilizarii uleiurilor esentiale.Pana in Evul Mediu,producerea apelor pretioase din plante prin distilarea materialului vegetal era un scop in sine,foarte putina atentie se dadea uleiului esential rezultat.
Astazi hidrolatul  este un produs secundar rezultat in urma extractiei uleiului esential din plante aromatice.Acesta se obtine prin procesul de distilare cu vapori a plantei proaspete .In urma distilarii se obţin două produse: uleiul esenţial si apa florala. Principiul distilării cu vapori este simplu: vaporii de apă obtinuţi prin fierberea plantelor se încarcă cu substanţele plantelor respective după care se transformă în hidrolat prin condensare. Substanţele care nu sunt solubile în apa se separă şi formează uleiul esenţial. Apa rezultată este un hidrolat şi conţine în medie 2-3% micro molecule de uleiuri esenţiale.Hidrolatul are proprietati similare uleiurilor esentiale insa este  mult mai putin concentrat,iar PH-ul  cuprins de regula intre 5 si 6 il fac ideal pentru ingrijirea pielii.
Ati putea fi surprinsi sa aflati ca multe din apele florale de astazi sunt realizate din compusi sintetici si nu au nicidecum proprietati de vindecare sau infrumusetare.Altele sunt produse prin reconstituire prin adaugarea de ulei esential sau absolut in apa prin dizolvarea lor in alcool sau in  alt solvent de dispersie.Acest lucru poate parea perfect acceptabil din moment ce contine uleiul esential si are un parfum placut similar unui hidrolat adevarat .Cu toate aceste acestui tip de produs ii lipsesc bogatia de proprietati  de vindecare vitala, prezente intr-un hidrosol adevarat.
Hidrosolul adevarat  contine ca o holograma, matricea  plantei, sufletul , esenta ei in fiecare picatura.
Pentru ca nu mai vreau fake-uri,am hotarat ca trebuie sa imi prepar propriile hidrolate,din plante proaspete,culese  chiar de mine din flora spontana acolo unde este posibil(lavanda cu siguranta nu o sa o gasesc in flora spontana),din zone nepoluate.Hidrolatul din imagine este cel de musetel, matricaria chamomilla.

Cu un procent ridicat in chamazulene si alfa bisabolol,cred ca este mult mai bogat decat  apa de musetel din comert.Pelicula uleioasa  albastra de deasupra contine chiar acele chamazulene cu proprietati antiinflamatorii si antiseptice cu totul deosebite si care din apele comerciale sunt extrase separat.Hidrolatul a fost extras ca si produs principal,uleiul esential ce pluteste deasupra nefiind separat.
Probabil urmatoarea voastra  intrebare este cum am obtinut acest hidrolat.Cu metoda clasica de introducere a unui bol mai inalt in recipientul in care fierb plantele, cu un capac rece deasupra pentru recondensare, nu poti obtine o cantitate rezonabila si uleiurile esentiale adera la peretii vasului  sau pe capac asa ca nu este o solutie.
Solutia este distilatorul.Neaparat din inox pentru ca uleiurile esentiale reactioneaza cu orice alt metal (cupru,alama,aluminiu etc)si pot forma compusi toxici.

Distilatorul are un recipient separat din sita in care se pun plantele.In vasul de dedesupt se pune apa dupa care se pune instalatia pe o sursa de caldura ca apa sa fiarba.Vaporii trec prin plante si antreneaza toate substantele hidro si lipo solubile din acestea care mai apoi se recondenseaza si sunt colectati pe o conducta cu sistem de racire.
Lichidul rezultat este hidrolatul.Uleiul esential pluteste ca o pelicula deasupra,fiind mai usor ca apa.In functie de planta distilata se gaseste in cantitate mai mica sau mai mare.Aroma hidrolatului poate fi usor diferita de cea a uleiului esential ,este mai discreta si cumva mai ierboasa.
                                                                 
Hidrolatele vor fi ambalate imediat dupa distilare in sticla ambra  si vor fi tinute la temperaturi sub 10 grade ,ferite de lumina,pentru a-si pastra proprietatile intacte.Vor fi  facute doar din plante proaspat culese pe masura ce apar.Deja cel de menta si cel de musetel sunt preparate si vor fi in curand pe Breslo.

Abia astept sa infloreasca trandafirii de damasc si lavanda,doua din preferatele mele.

6 mai 2012

Forme,arome, culori,imaginatie....

Sapunul handmade este asociat deseori cu  o forma bruta,vesnicul crem maroniu dat de adaosurile din plante ,ambalat in hartie sau carton cat mai natur.
Sapunurile realizate manual pot fi si altfel.Desi in urma unui sondaj efectuat aici pe blog a reiesit ca marea majoritate prefera forma bruta,eu iubesc formele.De multe ori,dupa ce torn sapunul ,aproape ca nu dorm noaptea de nerabdare sa vad ce a iesit,cum este aroma,cum au iesit culorile,textura......
Ultima forma achizitionata care mi-a sosit abia ieri dupa o indelungata asteptare,mi se pare o poveste ,suava,cu fluturi si flori delicate de frangipani....
Imi plac culorile.La inceput eram frustrata pentru ca sapunurile erau terne,crem sau maroniu de fiecare data.In timp,dupa nenumarate incercari si experimente,sapunurile mele sunt pline de culoare ,vesele,optimiste fara a face rabat de la deviza mea,doar natural,100% natural......


                        

                         
Aromele sunt uleiuri esentiale din plante.Din pacate mare parte se volatilizeaza in timpul procesului de maturare,inca mai caut metoda prin care sa ramana captive in sapun si sa se elibereze doar cand o sa va rasfete  pielea,si o sa o gasesc,sunt absolut convinsa....