Totalul afișărilor de pagină

27 februarie 2012

Amla Hair Elixir-balsam tratament pentru par

Ingrediente:extract de amla,shikakai,methi,ulei de cocos,lecitina,vitamina E,vitamina A,ulei esential de ylang-ylang.
Pentru ca fiecare sa isi poata achizitiona cantitatea pe care o crede necesara,uleiul vine ambalat in recipiente de sticla ambra de 20 ml,50 ml si 100 de ml,prevazute cu picurator pentru facilitarea dozarii.
Cum se aplica:
La temperatura camerei uleiul este solid,baza de extractie pentru pulberile din plante fiind uleiul de cocos.Acesta devine lichid la temperaturi mai mari de 24 de grade.Inainte de folosire tineti recipientul langa o sursa de caldura,pe un calorifer sau intr-un recipient cu apa calda,30-40 de minute.
Pentru parul normal si uscat,aplicati inainte de spalarea parului pe parul umed sau uscat,o cantitate suficienta incat parul sa se simta uleios,dar nu atat de uleios incat sa curga.Ca si reper,pentru un par pana la umeri la o aplicare sunt suficienti 3-4 ml. Lasati sa actioneze 30-40 de minute si apoi spalati parul la fel cum procedati de obicei.Acest timp este unul de referinta,cu cat il lasati mai mult pe par cu atat mai bine ii veti simti efectele.Dupa spalare nu este nevoie sa aplicati balam,parul este usor de pieptanat si foarte,foarte matasos.
Pentru parul foarte uscat,dupa spalare,aplicati cateva picaturi pe parul umed,masati bine pe toata lungimea firului de par si scalp,lasati sa actioneze 5-10 minute si apoi clatiti cu apa simpla,fara sa mai samponati.Pentru un plus de hidratare puteti aplica ca si tratament si inainte de spalare si procedati la fel ca si in indicatiile pentru parul normal si gras.
Pentru fetele care obisnuiesc sa isi intinda parul cu placa,uleiul aplicat inainte de coafare ,intr-o cantitate infima(cateva picaturi )are rol protector,previne arderea si despicarea firelor de par si uscarea excesiva.
Rezultatele vor fi spectaculoase.
Primul si cel mai vizibil efect este volumul.Este ideal pentru persoanele cu parul fin,lipsit de volum si vitalitate.
Matreata,o problema persistenta si extrem de suparatoare,va deveni un vis urat,scalpul ramane hidratat si curat,e vorba de matreata comuna ,nu de dermatita seboreica sau din alte cauze medicale .
Asa cum pielea are o varsta,la fel si firul de par.Pur si simplu veti simti ca parul  revine la viata,daca ar fi sa ma exprim mai sugestiv,este un produs anti-aging destinat parului.
Aplicat cu regularitate,previne incaruntirea prematura a parului,caderea masiva si chiar calvitia,asadar este foarte bun si pentru domni,nu doar pentru doamne.
Pentru cei care vor sa beneficieze de puterile magice ale ierburilor indiene destinate ingrijirii parului,este o metoda mai comoda  si mai practica .
Persoanele cu parul cret,ondulat,vor iubi acest produs.Dupa aplicare parul devine extrem de usor de descalcit,onduleurile vor fi  bine definite si parul va parea proaspat coafat tot timpul.
Incepand de astazi veti gasi produsul  in magazinul de pe Breslo.
20 ml-9 lei
50 ml-17 lei
100 ml-28 lei

23 februarie 2012

Targ de Martisor,25 febroarie-8 martie,Moldova Mall

Dragilor,in perioada 25 febroarie-8 martie,de la 10 dimineata si pana la 7 seara,la Moldova Mall,parter,va astept la targul de martisor.E un targ de anvergura care va tine nu mai putin de 13 zile.Insa unele produse(daca va doriti ceva in mod deosebit)s-ar putea sa nu le mai am pana in ultima zi pentru ca fiind ocupata cu targul,nu o sa am timp sa le refac.
O primavara frumoasa,si va astept cu noutati si cu mare drag!

19 februarie 2012

Magic indian herbs-pulberi indiene din plante pentru spalarea parului

Pana acum cativa ani,inainte ca rafturile magazinelor sa fie invadate de o multime de produse pentru spalarea si ingrijirea parului,majoritatea foloseau sapun fin de casa sau pulberi din plante.
Spalarea parului cu pulberi din plante este foarte  putin cunoscuta la noi,poate ca unele bunici isi mai aduc aminte de sapunarita.
In India,tara renumita pentu frumusetea femeilor dar si mai renumita pentru frumusetea parului lor se foloseste de mii de ani un amestec de shikakai,methi si reetha in locul samponului clasic.India este cea mai mare exportatoare de par natural  de om folosit pentru fabricarea perucilor sau extensiilor,ori in alte scopuri,de o calitate nemaiantalnita la nici un alt popor,cu firul cel mai lung si cel mai sanatos.Acest lucru spune multe.
Atat reetha cat si shikakai a fost si este parte integranta a culturii lor datorita beneficiilor imense aduse sanatatii parului.

            
Numele  shikakai(acaccia concinna)inseamna literal tradus ,,fructe pentru par``.Pentru spalarea parului se folosesc pastaile macinate foarte fin.Acestea contin saponine naturale care produc spuma atunci cand sunt amestecate cu apa.Spere deosebire de sampoanele comerciale pulberea de shikakai nu produce multa spuma.Pulberea de shikakai este un conditionant natural,indeparetaza murdaria cu delicatete,are un PH scazut fiind astfel recomandat pentru scalpul foarte sensibil ,care nici macar sapunul natural nu il tolereaza. Pe langa spalare,trateaza infectiile fungice,detoxifica pielea capului si foliculii de par,stimuleaza circulatia sangvina in zona promovand astfel cresterea sanatoasa a parului.
Compozitia abunda in antioxidanti,vitamina C,vitaminele A, D, E şi K,vitamine esentiale pentru cresterea sanatoasa a parului.
Este antiinflamatoare,antiseptica,combate matreata si previne incaruntirea prematura a parului.
Methi(trigonella foenum-graecum) este un remediu extrem de eficient impotriva caderii masive a parului,prevenind calvitia,repara si previne aparitia firelor despicate.
Pulberea de Reetha ( sapindus mukorossi)contine saponine naturale care in contact cu apa fac
mai multa spuma decat shikakai,de aceea ele sunt folosite impreuna.Pe langa spuma,este un conditionant natural,ajuta la descalcirea parului si previne formarea matretii .
Cum se utilizeaza aceste pulberi?
Pentru cei mai putin pretentiosi si care vor beneficii maxime ,se formeaza o pasta din una sau 2 linguri de pulbere in functie de lungimea parului,in amestec cu apa  fierbinte,se lasa 15-30 de minute in repaos apoi se aplica in par ca si o masca masand usor pielea capului si parul.S e lasa sa actioneze 5-10 minute apoi se indeparteaza cu apa si  se clateste din abundenta  pana se indeparteaza toate particulele din par.
Pentru cei care nu suporta sa foloseasca plantele ca atare ,de cu seara se lasa la macerat  1-2 linguri de pulbere din plante in suficienta apa incat amestecul sa fie fluid.A doua zi se agita puternic,se filtreaza printr-o sita foarte deasa,tifon sau o bucata de tesatura si cu lichidul rezultat in urma filtrarii se spala parul.Se aplica cate putin de mai multe ori ,se maseaza parul si scalpul se lasa sa actioneze 5-10 minute apoi se clateste.

Pentru parul gras,in pasta sau lichidul obtinut se poate adauga cateva picaturi de lamaie.Pasta se lasa sa actioneze mai mult timp,minim 20-30 de minute pentru a extrage eficient uleiurile si sebumul in exces din par.
Ca si regula generala, nu se adauga uleiuri de ingrijire in pasta pentru spalat.
Ele se pot adauga ca si masca, inainte sau dupa spalarea parului.

Ce alt sampon se poate lauda cu aceste calitati?
La fel ca si oricare produs cosmetic fie el natural sau nu,poate sau nu, sa fie potrivit pentru voi ,lucru pe care il veti afla doar  incercand .
Daca vreti doar sa testati,puteti comanda o cantiate mai mica,pretul se recalculeaza in functie de cantitate.
Amestecul de plante contine in proportii bine stabilite pulbere de shikakai,reetha si methi.
Veti gasi produsul incepand de astazi pe Breslo la pretul de 20  de lei 100 de grame.
Sursa foto.     

Veti gasi articolul publicat si in Ziarul de Iasi,rubrica naturista  ce va aparea in data de 25 febroarie.Multumesc Manuela.                                                         
                   

14 februarie 2012

Uleiul de amla, balsam natural

Amla(Emblica oficinalis),amalaki sau agrisa indiana este un fructul unui copac ce creste predominant in India. Studiile au demonstrat că amla are
puternice proprietăţi antiinflamatoare, că este un antioxidant natural foarte important şi că ajută la eliminarea radicalilor liberi. Amla intăreşte imunitatea , elimină toxinele din organism şi ii imbunătăteste mecanismele de apărare . Fiind foarte bogată în vitamina C ,amla este esenţială pentru imbunătătirea vederii, 100g de amla conţine aproximativ 700mg de vitamina C.
In India uleiul de amla este unul din cele mai folosite uleiuri pentru ingrijirea parului si scalpului datorita proprietatilor lui extraordinare.
Uleiul este obtinut prin macerarea pulberii din fructul de amla in ulei de cocos si este cunoscut ca fiind unul din cel mai vechi balsam pentru par.
Beneficiile uimitoare ale uleiului de amla sunt recunoscute de medicina indiana Ayurvedica desi la noi este intr-un mare anonimat.
Putine plante pot reusi sa previna si sa intarzie incaruntirea prematura a parului.Aceasta proprietate mi-a atras in mod special atentia si am decis ca trebuie neaparat sa folosesc aceasta minunata planta.Nu exista explicatii medicale pentru acest efect ,se crede ca se datoreaza continutului mare de tanin.Nu intarzie incaruntirea parului datorata varstei ci incaruntirea prematura.
Stresul si poluarea excesiva duc inevitabil la slabirea foliculilor de par si la caderea lor.Aplicat cu regularitate,uleiul de amla previne caderea parului,ii intareste radacina,previne matreata sau o inlatura odata instalata.
Uleiul de amla poate fi folosit si pentru masajul terapeutic al scalpului.Acesta ofera o senzatie de racire similara gelului de Aloe Vera.Se crede ca masajul scalpului cu acest ulei creste fluxul de oxigen in creier si relaxeaza sistemul nervos central producand in acelasi timp hormonii de crestere ce duc la dezvoltarea celulelor creierului,ajută la imbunătătirea activitătii intelectuale şi a puterii de concentrare şi memorare.Masajul efectuat inainte de culcare induce un somn profund.
Ca si balsam pentru par,exista mai multe moduri de a folosi uleiul de amla.Pentru parul uscat,dupa samponare se aplica uleiul in cantitate mica,se maseaza parul si scalpul,se lasa sa actioneze 5-10 minute apoi se clateste.
Pentru parul normal si gras,se aplica inainte de spalarea parului,se lasa sa actioneze 30-40 de minute apoi se spala parul cu un sampon neagresiv.
Dupa acest tratament,parul devine mai puternic,mai hidratat,mai stralucitor,fara fire despicate,plin de sanatate, vitalitate si volum.
Daca va doriti sa incercati acest balsam natural,il veti gasi in curand in magazin.
Sursa foto

6 februarie 2012

Targ Handmade de Valentine`s Day


In perioada 9-12 febroarie va astept in The Handmade Zone,la targul de cadouri organizat in incinta Centrului Comercial Felicia.
Pentru ca abia astazi am aflat ca pot participa la acest targ,si pentru ca o sa impart spatiul alocat cu o prietena(asta inseamna ca o sa am un spatiu foarte mic de expunere),nu cred ca o sa am toate produsele la targ.Daca va doriti ceva in mod special,astept sa imi comunicati pe mail ce anume pentru a va pregati comanda din timp sa nu veniti pana acolo si sa nu gasiti produsele pe care le doreati.
Asa ca daca inca nu ati luat persoanei dragi cadoul de Valentine`s Day,cu siguranta o sa gasiti la targ ceva care sa va inspire.

5 februarie 2012

Aloe-sapun natural cu aloe,lapte de capra si spirulina

Au mai fost in gama de sapunuri Lavandine sapunuri cu aloe,sapunul cu aloe si musetel,si sapunul cu aloe si lapte de capra.
Noul sapun cu aloe combina ce este mai bun din aceste 2 sortimente,la care am adaugat unt de cacao,mai nou,ingredientul meu preferat in sapunuri si spirulina.
Pentru cei care prefera forma clasica(si care nu sunt putini din cate am observat din sondaj)la fiecare sortiment am facut si sapunuri dreptunghiulare.Gramajul lor este de aproximativ 70 de grame.


Un sapun prin excelenta calmant.
Contine:uleiuri saponificate din malsine si cocos,gel de aloe proaspat,lapte de capra,extract uleios de musetel,unt de cacao,spirulina,ulei esential de melisa,busuioc si anason.

Un sapun fin, calmant,destinat pielii normale si uscate,extrem de bland cu pielea,cu un miros floral.In acest sapun am inlocuit in totalitate apa din compozitie cu gel de aloe proaspat si lapte de capra.
Aloe Vera este o adevarata sursa de minerale si vitamine - calciu, crom, cupru, fier, magneziu, mangan, potasiu, sodiu, zinc, vitamine A, C, E, B, Colina, B12, acid folic, si antioxidanti .
Musetelul este un mijloc eficient de tratament pentru: zgârieturi, taieturi, cicatrici postoperatorii, stres,are proprietati antiinflamatoare, antiseptice, decongestionante, dezinfectante, anestezice, emoliente si cicatrizante.Proprietatile sale il fac un remediu excelent impotriva arsurilor si poate fi aplicat pe rani sau abcese, fiind indicat in tratarea oricarui tip de inflamatie a pielii, impotriva dermatitei sau acneei. Ca agent antialergic este utilizat in cazul eruptiilor cutanate de natura alergica, avand efecte deosebite in tratarea urticariei.
Datorita proteinelor, vitaminelor si acidului lactic din compozitia sa, laptele de capra este un excelent ingredient pentru sapunurile naturale. Constituentii sai activi sunt considerati aproape identici cu cei din stratul protector al pielii noastre. Preluand proprietatile laptelui din care sunt obtinute, sapunurile au proprietati antibacteriane, antiinflamatore, antialergice si de regenerare. Acidul caprilic protejeaza pielea de invazia bacteriilor, aminoacidul triptofan este relaxant si reduce sensibilitatea la durere, vitaminele A, B, C, E si coenzima Q10 au insusiri regenerante si de intinerire, luptand impotriva radicalilor liberi, iar vitamina B6 ajuta la formarea anticorpilor. Acidul lactic, existent in laptele de capra, regenereaza epiderma, mentine hidratarea si, dupa uz indelungat, poate fi eficient in indepartarea petelor de pe piele. Actiunea exfolianta a acidului lactic ajuta la stimularea reinoirii celulare si la curatarea profunda a porilor.Este extrem de bine tolerat si de cea mai sensibila piele, dermatologii il recomanda in mod frecvent persoanelor cu dezechilibre ale pielii, fie ca este vorba de eczeme, alergii sau psoriazis.
Spirulina contine de 10 ori mai mult betacaroten decat morcovii,contine toti cei noua aminoacizi esentiali,acid gamma linolenic(GLA),un acid gras rar,ce reduce simptomele diferitelor afectiuni ale pielii:eczeme,dermatite,diverse alergii.Este bogata in complexul de vitamine B,magneziu si fier,atat de necesar in formarea globulelor rosii si care este indispensabil unui ten sanatos.Continutul in acizi nucleici(ADN si ARN)favorizeaza regenerarea celulara si intarzierea proceselor de imbatranire ale pielii.Are un efect de lifting asupra pielii,mentinand-o ferma si supla.Atenueaza petele si eruptiile alergice.Adaugata in masti faciale are un efect revigorant imediat.
Untul de cacao adaugat la urma si care a ramas nesaponificat in sapun,asigura o finete si o cremozitate deosebita acestui sapun.
Incepand de astazi il gasiti si pe Breslo.

1 februarie 2012

Cireasa de pe tort

V-am tot prezentat in aceasta perioada noile forme de sapun insa din toate aceasta forma imi place in mod deosebit.Am incercat diverse sortimente de sapun,unele insa arata mai bine,mai ales cele in doua culori.
Milk chocolate,sapun cu unt de cacao dark si lapte de capra.
Lavender-sapun cu lavanda.
Ca de obicei violetul de gentiana m-a dezamagit.Pe masura ce trece timpul culoarea se estompeaza desi sapunul sta la intuneric.Ma gandesc serios sa il inlocuiesc(stati linistiti,in nici un caz cu un colorant daunator).
Catina-sapun cu catina si suc de morcov.
O,da,maximum de betacaroten.Vibrant...de portocaliu.
Roselle-sapun cu trandafir si hibiscus.
Pentru ca multora nu le plac sapunurile cu argila,ele fiind destinate tenului mai gras,am renuntat la argila pe care o foloseam pentru a da culoare sapunului.
Pentru prima data am folosit extract de rubia tinctorium pentru a obtine un roz minunat, speram eu.Dar a iesit simplu,roz.Initial a fost gandit ca un martisor in alb si roz dar contrastul nu e asa de mare.
Dar....mai exersam.
Cam acestea sunt noile forme de sapun,sper sa va placa si voua.Zilelele acestea formele sunt suprasolicitate pentru ca stiu ca aveti multe cadouri de facut.
Vor fi pe Breslo in maxim 2 saptamani.