Totalul afișărilor de pagină

14 octombrie 2012

Delicatese pentru sezonul rece

Siropurile naturale ocupa un loc special in camara mea .Pentru ca degeaba va povestesc ce bunatati am mai facut daca nu le impart cu voi,si pentru ca siropul de catina a fost foarte apreciat ,anul acesta v-am pregatit,pe langa siropul de catina si sirop de afine.
Afinele au fost culese din muntii Calimani ,in tinutul Dornelor,din zona Dragoiasa si au fost facute sirop chiar in ziua in care au fost culese.
Din nefercire,siropul nu se poate pregati cu miere decat in cantitati ce se pot consuma intr-o luna doua si trebuie tinut la frigider.
Pregatit cu zahar insa are un termen de valabilitate de un an de zile aproape.Este preparat fara fierbere,pentru a se pastra integral bogatia de vitamine,minerale si antioxidanti.

Contine:fructe si suc de afine , zahar invertit.
Fructele nu au fost pasate ci lasate in zaharul invertit pana si-au lasat sucul,asa ca dupa consumarea siropului cu afinele poti face o tarta delicioasa.
Poate fi folosit la indulcirea ceaiului,la clatite,preparat cu apa plata sau minerala,consumat ca atare,dupa gustul si imaginatia fiecaruia.
Afinele nu sunt doar delicioase ci si foarte sanatoase.Protejeaza organismul impotriva diabetului si a bolilor de inima, fiind cunoscute, din cele mai vechi timpuri, pentru efectele terapeutice.
Fructele contin flavonoide, antocianine si glucochinina, toate acestea ajutand la prevenirea sau tratarea afectiunilor vasculare sau problemelor sanguine precum vene inflamate ( varicele ), tromboza venoasa, angina, capilare fragile.
Continutul ridicat de vitamina A si C, combinat cu antocianina, imbunatateste acuitatea vizuala, circulatia sangelui la nivelul ochilor si poate preveni sau ajuta la tratarea unor boli de ochi precum retinita pigmentoasa, glaucomul, miopia.
Vitaminele si nutrientii din afine sunt eficiente si impotriva oboselii ochilor.
Ajuta la vindecarea diferitelor afectiuni ale stomacului si la calmarea problemelor tractului digestiv,actioneaza fara gres in diaree si enterocolita de fermentatie.
Dezavantajul este continutul mare de zahar insa consumat cu moderatie si renuntand la zaharul din celelalte alimente consumate zilnic,e ok.
Pentu prepararea siropului a fost folosit zaharul invertit.
Il puteti gasi incepand de maine pe Breslo,alaturi de siropul de catina.



Un comentariu:

  1. Siropul de cătină e absolut delicios! Ştiam de prin popor cum că această plantă ar fi un fel de panaceu, dar că n-ar avea tocmai un gust grozav, însă aşa cum ai preparat-o e minunată! :D Şi chiar se simte efectul energizant!
    Până acum l-am degustat aşa, câte puţin şi nediluat, mai mult de curiozitate, să văd cum e, dar mâine cred că am să-mi prepar un păhărel de suc din el.
    Mulţumesc, Claudia! Eşti o creatoare de minunăţii! :D

    RăspundețiȘtergere