Totalul afișărilor de pagină

1 ianuarie 2012

Cosmeticele naturale si alergiile



Cosmeticele naturale sunt bune,din pacate insa nu pentru toata lumea.O categorie aparte o formeaza persoanele alergice.
Cele mai comune alergii sunt alergiile la ou,migdale,nuci,soia,arahide,lapte,gluten,polen,latex.
Alergia reprezinta o reactie de hipersensibilitate dobandita a organismului unei persoane la contactul cu anumite substante alergene, care in mod normal sunt inofensive.
In ultima vreme tot mai multi sunt alergici .Cum pielea absoarbe in proportie de 80% din ce punem pe ea,persoanele care se stiu alergice la vreunul din ingrediente,cel mai bine sa evite folosirea produsului respectiv.
Cititi cu foarte mare atentie eticheta.Daca nu va stiti alergici,totusi,pentru mai multa siguranta faceti un test simplu.La incheietura mainii aplicati foarte putin din produsul cosmetic ce urmeaza sa il folositi.Asteptati 24 de ore.Daca nu se intampla nimic inseamna ca nu suneti alergici la ingredientele din produsul respectiv si il puteti folosi in siguranta.Daca insa locul se inroseste,sau a aparut mancarimea sau o eruptie inseamna ca sunteti alergici la vreunul din componentele produsului si sub nici o forma nu trebuie sa il folositi.Nu inseamna ca nu este bun produsul in sine,cu doar ca nu este bun pentru voi.
Alergiile sunt destul de periculoase si pot merge de la o simpla inrosire a pielii,pana la senzatia de mancarime,eruptii sau mai grav,probleme respiratorii.
Eu folosesc in majoritatea cremelor untul de shea.Untul de shea contine latex.
Latexul este seva naturala a arborelui de cauciuc insa se gaseste in foarte multe alte legume,fructe si nuci. Este folosit pentru fabricarea manusilor chirurgicale, baloanelor si altor produse. Daca o persoana este alergica la latex, ea poate, de asemenea, sa dezvolte reactii alergice la tot ce contine chiar si o cantitate infima de latex.
Cititi cu atentie etichetele si faceti testul la incheietura mainii,va poate scuti de multe neplaceri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu