Totalul afișărilor de pagină

30 octombrie 2011

Dark chocolate

Endorfine......pentru piele.Cu un miros delicios de ciocolata cu lapte,cu o spuma dulce si cremoasa.
Ingrediente:unt de cacao,unt de cacao dark,uleiuri saponificate din masline si cocos,lapte de capra,suc proaspat de prtocala,pulbere de cacao neagra ,pulbere de scortisoara,ulei esential de cedru,scortisoara si portocala.

Inimioare,trandafiri,cubulete,in toate formele pentru a satisface toate gusturile celor dependenti de ciocolata.
Untul de cacao,ingredientul principal din acest delicios sapun de ciocolata este un ingredient folosit in aproape toate produsele naturale destinate combaterii ridurilor,prevenirii vergeturilor si hidratarii pielii foarte uscate.Untul de cacao are un continut ridicat de antioxidanti cu puternice efecte anti-imbatranire,stimuleaza producerea de colagen ce sustine fermitatea pielii. In componenta sa se regasesc acizii stearic, oleic, palmitic, linoleic, acizii grasi esentiali omega6 si omega9, polifenoli, teobromina, squalane, tocoferoli si fitosteroli. Este de asemenea o sursa importanta de vitamina E.
Untul de cacao dark este unt de cacao din care nu s-a eliminat cacaoa,deosebit de bogata in polifenoli si antioxidanti ce lupta eficient impotriva ridurilor si protejarea pielii de factorii nocivi din mediul inconjurator:ultraviolete,poluare,radicali liberi.
Radicalii liberi apar in urma procesului de oxidare datorat expunerii la poluare, pesticide, precum si datorita componentelor toxice din fumul de tigara. Au ca efect reducerea ritmului de innoire a celulelor pielii si de aceea favorizeaza deshidratarea, ducand la aparitia ridurilor. Acest proces poate fi prevenit cu ajutorul antioxidantilor. Prin actiunea lor radicalii liberi sunt neutralizati si este stopata deteriorarea pielii,intarziid astfel imbatranirea ei.In compozitia untului de cacao,nivelul antioxidantilor este chiar mai crescut decat in fructele de afine.
Numit si ,,hidratantul suprem`` este solutia naturala ideala pentru a avea o piele fina, sanatoasa si ferma,ca tratament natural impotriva eczemelor si a dermatitei atopice pentru ca nu irita pielea, avand un efect calmant.
Are si un indice natural de protectie solara.
Datorita proteinelor, vitaminelor si acidului lactic din compozitia sa, laptele de capra este un excelent ingredient pentru sapunurile naturale. Constituentii sai activi sunt considerati aproape identici cu cei din stratul protector al pielii noastre. Preluand proprietatile laptelui din care sunt obtinute, sapunurile au proprietati antibacteriane, antiinflamatore, antialergice si de regenerare. Acidul caprilic protejeaza pielea de invazia bacteriilor, aminoacidul triptofan este relaxant si reduce sensibilitatea la durere, vitaminele A, B, C, E si coenzima Q10 au insusiri regenerante si de intinerire, luptand impotriva radicalilor liberi, iar vitamina B6 ajuta la formarea anticorpilor. Acidul lactic, existent in laptele de capra, regenereaza epiderma, mentine hidratarea si, dupa uz indelungat, poate fi eficient in indepartarea petelor de pe piele. Actiunea exfolianta a acidului lactic ajuta la stimularea reinoirii celulare si la curatarea profunda a porilor.Este extrem de bine tolerat si de cea mai sensibila piele, dermatologii il recomanda in mod frecvent persoanelor cu dezechilibre ale pielii, fie ca este vorba de eczeme, alergii sau psoriazis.Are molecula de grasime si proteine mult mai mica decat cel de vaca,patrunde in piele mult mai usor.
Scortisoara,adaugata din abundenta sub forma de pulbere,realizeaza o exfoliere blanda,lasa o piele incredibil de matasoasa,tonifiata si luminoasa.

Datorita procesului de saponificare lent si indelungat,specific sapunurilor preparate prin metoda denumita ,,la rece``poate fi folosit incepand cu 22 noiembrie.
Insa il gasiti deja la vanzare in magazinul meu de pe Breslo la pretul de 10 lei.
Este notificat la MinisterulSanatatii

28 octombrie 2011

Coaja de nuc,colorant natural pentru par

Sub denumirea generica de henna,gasim in comert diverse combinatii de plante colorante pentru par.
Henna ,nuanta saten nu este altceva decat coaja verde exterioara a nucii,uscata si macinata.


Coaja de nuc aplicata sub forma de pasta este un tratament extraordinar pentru par : revigoreaza pielea capului ,fortifica parul si ii confera reflexe castanii-aramii . Cojile de nuci verzi sunt foarte bogate în vitamina C ,de 40 ori mai mult decat sucul de portocala si de 10 ori mai mult decat cel de lamaie. Contin taninuri, uleiuri volatile, minerale, flavonoide, care le confera proprietati terapeutice deosebite.Au actiune antiseptica, emolienta si regeneratoare asupra parului. Sunt recomandate pentru intarirea firului de par si pentru prevenirea caderii parului. De asemenea, au proprietati astringente, fiindu-le de folos in special persoanelor cu parul gras sau tendinta de ingrasare.De asemenea sunt foarte utile pentru cei care au eczeme pe pielea capului sau matreata excesiva.

Atentie!!!
Unele persoane sunt alergice la compusii din coaja de nuc.Daca vreti sa incercati sa va preparati vopsea sau tratamente capilare pe baza de coji de nuc, faceti un test prealabil pe o suprafata mica de piele.Daca in 24 de ore nu apar modificari la nivelul epidermei inseamna ca o puteti folosi

Pasta coloranta pentru par se prepara relativ usor.
100 de grame de pulbere se amesteca cu apa calda,putin suc de lamaie sau otet,o lingurita de ulei hranitor,se amesteca totul ,se lasa jumatate de ora dupa care se aplica pe par.Atentie:se folosesc manusi pentru ca pateaza.In acest mod se obtin reflexe castanii-aramii pe parul de culoare blond mediu,castaniu deschis si castaniu mediu.Parul negru sau castaniu inchis,capata doar o stralucire frumoasa si doar o usoara tenta aramie,actionand mai mult ca un nuantator usor.
Nu acopera bine firele albe.
Pentru nuante mai pronuntate se poate combina cu henna.

O reteta mai elaborata dar care coloreaza mult mai bine este obtinuta prin relizarea unui decoct foarte concentrat ce se adauga pe par 10-15 zile la rand,rezultatul fiind o vopsire mai intensa si de durata.
Cum se obtine:100 de grame de pulbere din coji de nuca la care se adauga un varf de sare grunjoasa se opareste cu 200 de ml de apa clocotita si se lasa la macerat 3 zile.
Dupa 3 zile se adauga 500 ml de apa si se pune la fiert aproximativ 4-5 ore la foc mic,intr-un vas metalic de preferinta(compusii de fier actioneaza ca si mordanti in obtinerea de nuante mai intense,un vas de tuci ar fi foarte bun),fara capac pentru a se putea evapora apa.Dupa ce au fiert aproximativ 4-5 ore se strecoara bine printr-un tifon,presand amestecul pentru a se extrage tot lichidul,si se pune la fiert din nou pana ajunge la la un sfert din volumul initial,adica sa ramana 125-150 ml de lichid.Lichidul obtinut se lasa o saptamana la frigider timp in care se agita zilnic.
Abia acum am obtinut un extract din coji de nuc veritabil colorant.
Colorantul se aplica pe par ca si o masca.Dupa samponare si clatire se aplica pe par(cel mai bine si comod cu un recipient cu pulverizator)se lasa 15 minute dupa care se clateste.Poate fi aplicat de fiecare data dupa spalarea parului,actioneaza ca si un tonic capilar,mentine vie si proaspata culoarea parului,combate eficient matreata.
Decoctul se poate mentine la frigider pana la o luna fara a se deteriora, timp in care poate fi folosit dupa fiecare spalare .
Pentru cine este curios si vrea sa experimenteze,gaseste pulbere de nuc in magazinul meu de pe Breslo.

26 octombrie 2011

Noul ,,Precious"


,,Precious"s-a mutat in recipient de sticla.Un borcanel dragut,de forma hexagonala ce contine 50 ml de produs.
Crema este destinata tenului foarte uscat ce are nevoie de hidratare intensa,insa poate fi folosite si pentru un ten normal.
Cu uleiuri pretioase ce hirateaza intens,hranesc pielea in profunzime ,atenueaza si previn formarea ridurilor,este o crema echilibranta,regleaza secretia de sebum,are efect antiseptic si antiinfamator,tenul devenind luminos,suplu si extrem de fin.

Compozitie:unt de shea,organic,nerafinat,ulei de macadamia organic,presat la rece,ulei de avocado presat la rece,ulei din samburi de caise,organic presat la rece,ulei de migdale presat la rece,vitamina E,vitamina A,ulei esential de lavanda,melisa,geraniu.
Cu mai mult de 20% acid palmitoleic, uleiul de macadamia este recunoscut pentru proprietatile restructurante, hranitoare, emoliente si hidratante exceptionale.Uleiul de macadamia este in special recomandat pielii fragile, in tratamentul vergeturilor, cicatricilor si a tesutului cutanat deteriorat.Este emolient, hranitor, stimuleaza microcirculatia ,dreneaza sistemul limfatic ,regenerant, cicatrizant, hidratant si calmant .Foarte penetrant, nu formeaza film gras la nivelul epidermei.Este destinat ingrijirii pielii iritate, fragile, sensibile, afectata de cuperoza.
Uleiul de avocado este recunoscut pentru proprietatile antirid.Este un ulei emolient, protector,regenerant si hidratant.Este indicat pentru pielea delicata si fragila din jurul ochilor,pentru gat si decolteu.Cel mai mult se va bucura de acest ulei pielea matura,pe care au inceput ridurile sa se observe.
Uleiul din samburi de caise este puternic hidratant si regenerant cu efecte deosebite antirid, de intinerire si de revigorare a pielii.In cosmetica, uleiul de caise este un ingredient renumit si face parte din compozitia a numeroase produse cosmetice de frumusete si ingrijire a tenului si corpului. Datorita proprietatilor sale, uleiul de caise este ideal pentru toate tipurile de ten.Da tenului o tenta proaspata si stralucitoare.Tonifiant si emolient, uleiul de caise hraneste in profunzime si este ideal chiar si pentru pielea cea mai uscata, redandu-i aspectul tanar si catifelat.Se absoarbe usor si nu lasa urme grase.
Uleiul de migdale dulci este bogat in vitamine, minerale si acizi grasi importanti. Reduce ridurile, inmoaie zonele uscate, relaxeaza, revigoreaza si hraneste pielea. Proprietatile sale de tonifiere si antiimbatranire il fac ideal ca ulei de masaj pentru fata si corp. Este un ulei usor ce nu se absoarbe imediat in piele, insa nici nu o lasa grasa.
Untul de shea poate fi un remediu eficient pentru multe probleme ale pielii, de la simpla deshidratare ,pana la remedierea unor afectiuni dermatologice, beneficii demonstrate clinic.Prin aplicare constanta, ajuta la restabilirea elasticitatii pielii si redobandirii tonusului acesteia, fiind un remediu antiaging extrem de eficient.Produsele realizate din unt de shea sunt extrem de hidratante şi fac minuni pentru pielea expusa zilnic factorilor nocivi ai mediului inconjurator.

Crema trebuie pastrata in loc racoros,ferita de caldura excesiva si razele directe ale soarelui.
Termenul de valabilitate este de 6 luni din momentul prepararii.Nu contine apa,este foarte concentrata si este nevoie foarte putina crema la o aplicare.
Nu contine conservanti.
Uleiurile folosite nu au fost incalzite,totul a fost preparat la temperatura mediului ambiant.
Pretul este de 25 de lei

22 octombrie 2011

Raw Skin Care


Ingrijirea pielii cu uleiuri poate ca este putin neplacuta pentru unii.E adevarat ca lasa piele putin grasa la inceput si se absoarbe mai greu.Secretul este aplicarea pe pielea umezita,ideal prin pulverizarea unei ape florale.O crema clasica din comert contine 10-20% uleiuri,restul aditivi,substante de umplere,ingrosare si apa.Da,contin undeva la 70% apa.Principiile active sunt intr-o cantitate infima.Cremele pe baza de unturi si uleiuri sunt foarte economice pentru ca se aplica intr-o cantitate foarte mica,cu efecte si beneficii foarte mari.

Contine:unt de shea,ulei de borago,ulei de canepa,ulei de macadamia,ulei de migdale dulci,vitamina E,ulei esential de lavanda.
Toate uleiurile sunt presate la rece,sunt crude,raw.
Pentru a-si pastra proprietatile este foarte important acest lucru deoarece prin rafinare,multe componente benefice sunt distruse.

Toate uleiurile din compozitie au un efect anti-aging ,emoliaza si hranesc pielea.
Vedeta din aceasta crema este uleiul de canepa.Trebuie spus de la inceput ca semintele din care se extrage acest ulei nu contin substante psihotrope.
In ultima vreme tot auzim de beneficiile pentru organism a acizilor grasi omega.Uleiul de canepa este printre putinele uleiuri care are raportul ideal de omega 3 si omega 6 ,raport pe care numeroase studii medicale il indica fiind 3:1.Mai contine si familia de tocoferoli (vitamina E) care sunt antioxidanţi naturali.Numeroase studii clinice arata ca acizii grasi esenţiali pot da rezultate bune în tratarea multor afecţiuni alergice cronice şi inflamatorii:dermatite atopice si afecţiuni cutanate diverse ca psoriazis, dermatită seboreică sau acnee chiar în formele cele mai grave.
Uleiul de canepa este hidratant si regenerant in special pentru pielea uscata, matura, iritata, obosita sau deshidratata.Este un emolient exceptional,poate fi aplicat preventiv sau curativ pentru a intarzia aparitia ridurilor sau atenuarea lor.
Ulei de macadamia este un ulei rar, care conţine cantităţi mari de acid palmitoleic, foarte asemanator cu sebumul,grăsimea produsă în mod natural de pielea omului, pentru protecţie.Uleiul este obţinut prin presarea la rece a nucilor, este non gras şi pătrunde rapid in piele.Are cea mai mare cantitate de acizi graşi mononesaturaţi dintre toate uleiurile presate la rece folosite in cosmetică. Este un emolient excelent şi deosebit de bun pentru tenul uscat şi matur, dar şi hidratant pentru toate tipurile de piele.Concentraţia mare (21%) de acid palmitoleic, dar şi cea de acid oleic (58%) ajută la prevenirea imbătranirii premature a pielii si reduce apariţia ridurilor fine.Are un efect revigorant asupra pielii şi ajută la prevenirea bolilor de piele.
Uleiul de borago este prin excelenta un ulei regenerant,intarzie apariţia ridurilor si previne pierderea fermitătii pielii. Restaurează elasticitatea si tonicitatea tenului, este o adevărată cură de întinerire.
Uleiurile au fost incorporate intr-o baza de unt de shea,presat la rece,certificat organic.
Ca si parfum am adaugat doar ulei esential de lavanda,cel mai bland ulei si non iritant dintr-e toate uleiurile esentiale,tolerat si de cea mai sensibila piele.

Recipientul este din sticla,contine 30 ml de produs si costa 20 de lei.

20 octombrie 2011

Crema contur ochi


Zona ochilor necesita o ingrijire speciala.Este zona unde apar primele semne ale trecerii timpului,o zona sensibila,cu pielea extrem de fina si subtire.Cremele grase sunt cele mai potrivite,mai ales in sezonul rece.

Crema contine:unt de jojoba,unt de shea,ulei de argan,ulei de evening primrose(mai este cunoscut sunb numele de oenothera sau primula),vitamina E,ulei esential de geraniu.Toate unturile si uleiurile sunt presate la rece,certificate organic.

Untul de jojoba ca si compozitie,dintre toate unturile vegetale este cea mai apropiata de cea a sebumului uman. Contine o substanta care actioneaza ca si colagenul, proteina care lupta impotriva imbatranirii si ridarii pielii.Folosit consecvent,reduce semnificativ ridurile,actioneaza ca un umectant,mentinand echilibrul lipidic al pielii,,restaureaza PH-ul natural.
Untul de shea,cu efecte antiinflamatoare,reduce edemele si aspectul de ochi umflati,hidrateaza intens si hraneste pielea in profunzime,cu un efect antirid vizibil in doar cateva zile de folosire.
Uleiul de argan un ulei perfect pentru zona ochilor, contine un mare procent de acizi nesaturati si vitamina E, ce ii confera proprietati hidratante, nutritive si de protectie contra radicalilor liberi,cu efecte anti-aging de exceptie,mai ales in combinatie cu untul de shea.
Uleiul de primula este un ulei iluminant,mai ales pentru zona intunecata din jurul ochilor,diminueaza cearcanele si minimizeaza treptat aspectul de ochi obositi.De asemenea diminueaza pigmentatia pielii.
Si nelipsita vitamina E,cu rol antioxidant,protezeaza zona sensibila din jurul ochilor de factorii nocivi din mediul inconjurator.

Recipientul contine 5 ml si costa 10 lei.Se poate alica atat seara cat si dimineata.

18 octombrie 2011

Raw Skin Food


De ce raw? Pentru ca toate uleiurile si unturile din compozitie sunt presate la rece,organice.
De ce skin food? Pentru ca sunt adevarata hrana pentru piele.Pentru ca pielea sa fie sanatoasa,hidratata,tanara si ca ridurile sa apara cat mai tarziu cu putinta,pielea trebuie ingrijita daca avem posibilitatea cat mai natural.
Raw skin food,o crema de fata luxurianta,plina de nutrienti pretiosi pentru o piele fina,catifelata si radiind de sanatate.Este indicata pentru piele uscata,normala si mixta,ridata inainte de vreme dar si pentru a preveni aparitia ridurilor.
Are un continut extrem de ridicat de antioxidanti.
Are efecte antiinflamatoare si antiseptice.
Aplicata consecvent,reduce semnificativ ridurile,tenul devine mai luminos,mai sanatos si mai hidratat.

Contine:unt de shea,ulei de argan,ulei de oenothera,ulei de avocado,vitamina E,ulei esential de lavanda melisa si ylang-ylang.

Untul de shea poate fi un remediu eficient pentru multe probleme ale pielii, de la simpla deshidratare ,pana la remedierea unor afectiuni dermatologice, beneficii demonstrate clinic.Prin aplicare constanta, ajuta la restabilirea elasticitatii pielii si redobandirii tonusului acesteia, fiind un remediu antiaging extrem de eficient.Produsele realizate din unt de shea sunt extrem de hidratante şi fac minuni pentru pielea expusa zilnic factorilor nocivi ai mediului inconjurator.
Puteti citi mai multe despre despre untul de shea aici.
Uleiul de oenothera sau luminita serii,primula sau evening primrose cum mai este cunoscut ,bogat in acid gama- linoleic(GLA) ,imbunatateste fermitatea si elasticitatea pielii,netezeste pielea aspra,hidrateaza intens pielea uscata.Este un ulei iluminant,mai ales pentru zona intunecata din jurul ochilor,diminueaza cearcanele si minimizeaza treptat aspectul de ochi obositi.De asemenea diminueaza pigmentatia pielii.
Uleiul de argan este un ulei complet datorită combinaţiei rare dintre o mare concentraţie mare de vitamina E, precursori ai vitaminei A şi acizi graşi nesaturaţi.
Numit si aur lichid,uleiul de argan este un ulei minune in combaterea ridurilor,hidrateaza intens, vindeca pielea, calmeaza si reface filmul hidro-lipidic.Este folosit pentru a revitaliza şi stimula hrănirea şi oxigenarea celulară.pentru a neutraliza radicalii liberi şi pentru a proteja ţesutul conjunctiv.
Uleiul de avocado este recunoscut pentru proprietatile antirid.Este un ulei emolient, protector,regenerant calmant si hidratant.Este indicat pentru pielea delicata si fragila din jurul ochilor,pentru,fata gat si decolteu.
Crema contine 60 ml de produs si costa 32 de lei.
Are un termen de valabilitate de 6 luni,este indicata pastrarea la frigider sau intr-un loc racoros si uscat,ferit de razele soarelui.
Recipientul este din sticla de culoarea ambrei pentru a se pastra intacte toate principiile active.

17 octombrie 2011

Produsul saptamanii:Henna+50 gr colorant natural din coji de nuca

.



In perioada 17-24 octombrie la fiecare cutie de henna achizitionata primiti gratuit 50 de grame de pudra coloranta din coji de nuca.Henna este de provenienta Pakistan si este calitate Body Art.

Pentru a inchide putin nuanata rosie a hennei se poate aduga in compozitie pulbere din coji de nuca.Pudra coloranta din coji de nuca se obţine prin măcinarea coajei exterioare care înconjoară nuca şi este apreciata pentru că se obtin reflexii aramii frumoase pe parul brunet şi inchide culoarea părului saten .Deseori este combinata cu henna ,cu care formează nuante fumoase de saten aramiu.
Elementele colorante din această pudră se fixează în straturile de keratină şi nu agresează părul sub nici o formă.
Pentru a evita rezultate nedorite, recomand efectuarea unui test în prealabil pe o şuviţă de păr, pentru a vedea exact nuanta obtinuta pe fiecare culoare de par
In pasta de henna ,pulberea din coji de nuca se poate adauga ca atare,inainte a a fi aplicata pe par sau se fierbe in putina apa aproximativ o ora iar lichidul obinut se adauga in pasta de henna inainte de aplicare.
Despre pregatirea pastei colorante de henna puteti citi aici

11 octombrie 2011

Targ Handmade,14-15-16 octombrie,Iulius Mall

In atmosfera de sarbatoare,cu prilejul Sarbatorilor Iasului organizate in cinstea Sfintei Paraschieva va astept cu mare drag (si cateva noutati),la Targul Handmade organizat in incinta Iulius Mall,parter.
Ma veti gasi acolo pe 14-15-16 octombrie,adica vineri,sambata si duminica,de la orele 12 si pana la orele 20.

8 octombrie 2011

Henna For Hair ,sampon solid cu henna

Pentru ca lotul anterior a fost foarte apreciat de voi,dragelor,am realizat un nou lot,mult imbunatatit fata de lotul anterior.
Ca si noutate am facut si forme dreptunghiulare pentru cei care considera ca e mai dificil de folosit un sapun in alta forma .Sapunul dreptunghiular este de 70 de grame.
Dar........
.......pentru cei care iubesc formele si cred ca aduc un plus de veselie si culoare in baia lor am facut si diverse forme.
Si pentru cei care inca nu sunt convinsi de calitatea sapunurilor,miniforme de 12-15 grame,numai bune de testat pentru a alege ce ti se potriveste.

Contine:uleiuri saponificate din masline si cocos,muuult ulei de ricin,unt de shea,unt de cacao,ulei de migdale,galbenus de ou,extract uleios de urzica,extract uleios de lavanda,henna pulbere(lawsonia inermis)calitate body art,ulei esential de busuioc,salvie,menta si ylang-ylang.

Parul este marea slabiciune a noastra ,a fetelor(si nu numai).Poate prea putini dintre noi suntem multumiti de felul in care arata.Insa nefacand nimic,nu rezolvi nimic.Asa ca mereu sunt in cautarea ingredientelor cu cele mai bune si vizibile efecte atunci cand pregatesc o noua reteta de sampon.
Pe langa uleiul de cocos si uleiul de masline, baza pentru acest sampon,ambele uleiuri folosite in mod traditional in produsele de ingrijire a parului,am adaugat uleiul de ricin care ii previne caderea,unt de shea si cacao pentru hidratare,galbenus de ou pentru o hranire intensiva,de la radacina si pana la varfuri,extract uleios de lavanda si urzica ce ii stimuleaza cresterea,ulei de migdale ce asigura un aspect matasos si usor de coafat,uleiuri esentiale cu efect antiseptic,antibacterian ce previn formarea matretii, si henna.
Eeeeeeee,henna e marea mea slabiciune.Iubesc henna,ador efectele asupra parului meu.Mi-e teama de ziua in care firele albe vor fi prea multe si voi mai putea folosi henna ca si vopsea naturala pentru par,pentru ca nu mai am demult 20 de ani.
Ma vopsesc cu henna de aproape un an la un interval de aproape 2 luni.(Mai multe despre henna si despre modul de vopsire puteti citi aici)
Am creat acest sampon pentru a intretine parul vopsit.Dar nu coloreaza,oricat de mult am experimentat diferite moduri de a incorpora henna in sampon.
Insa hraneste,hidrateaza si conditioneaza minunat.Poate fi folosit pentru orice tip de par,de orice culoare,brun,roscat,blond.
Daca sunteti nerabdatoare sa il incercati,il puteti achizitiona deja insa  pentru a-l folosi trebuie sa asteptati pana pe la sfarsitul lunii octombrie.

Sapunul costa 10 lei 100 de grame.
Este notificat la Ministerul Sanatatii.

6 octombrie 2011

Radiance,anti-aging night serum

A trecut vara,cu vacante,soare si….ultraviolete din plin.Desi ne-am bucurat de soare,ravagiile pe care le face asupra pielii lasa urme adanci.Pielea e mai uscata,apar inevitabil riduri fine in jurul ochilor si a gurii.Remediile naturale fac fata cu succes acestor provocari.Serumul pe care vi-l propun are in compozitie uleiuri de referinta in cosmetica naturala antirid,cu efecte dovedite,uleiuri regasite in cele mai exclusiviste si scumpe creme antirid.

Contine:ulei de oenothera(primula,evening primrose oil)ulei de borago,ulei de argan,squalane,ulei de migdale, vitamina E pura(2% din compozitie),uleiuri esentiale.
Toate uleiurile sunt presate la rece si sunt certificate organic.

Indicat pentru tenul uscat şi ridat, ca tratament intensiv pentru ridurile accentuate din jurul ochilor şi a gurii,combate eficient acneea si reduce vizibil semnele lasate de aceasta.Efectul de reintinerire este vizibil dupa numai cateva zile de folosire.

Uleiul de borago sau limba mielului,o adevarata cura de reintinerire, are cea mai mare concentratie de acid gamma linoleic(GLA) gasita in mod natural in plante. Acesti acizi grasi esentiali polinesaturati sunt esenţiali pentru structura şi flexibilitatea membranelor celulare şi, de asemenea, joacă un rol important în mentinerea barierei hidrolipidice a pieii. Acizii grasi esentiali conţinute în uleiul de borago sunt de ajutor in tratarea acneei rozacee , prin reducerea inflamatiei, controlul metabolismului celulelor şi prin producerea de prostaglandine , care stimuleaza contractia vaselor de sange .
Uleiul de oenothera sau luminita serii,primula sau evening primrose cum mai este cunoscut ,aproape la fel de bogat in acid gama- linoleic ca si uleiul de boragine,imbunatateste fermitatea si elasticitatea pielii,netezeste pielea aspra si solzoasa,hidrateaza intens pielea uscata.Este un ulei iluminant,mai ales pentru zona intunecata din jurul ochilor,diminueaza cearcanele si minimizeaza treptat aspectul de ochi obositi.De asemenea diminueaza pigmentatia pielii.
Uleiul de argan este un ulei complet datorită combinaţiei rare dintre o mare concentraţie mare de vitamina E, precursori ai vitaminei A şi acizi graşi nesaturaţi.
Numit si aur lichid,uleiul de argan este un ulei minune in combaterea ridurilor,hidrateaza intens, vindeca pielea, calmeaza si reface filmul hidro-lipidic.Este folosit pentru a revitaliza şi stimula hrănirea şi oxigenarea celulară.pentru a neutraliza radicalii liberi şi pentru a proteja ţesutul conjunctiv.
Obtinut din masline, squalanul vegetal este unul din principalii compusi ai filmului hidrolopidic care protejeaza pielea de agresiunile externeEste un emolient de exceptie, patrunde foarte bine in piele,transportand adanc in straturile profunde ale epidermei ingredientele active, reda supletea si moliciunea pielii lasand o tusa matasoasa si catifelata.Este protector, formeaza un film fin la suprafata pielii si ajuta la mentinerea unei hidratari optime.Are o excelenta afinitate cu pielea datorita asemanarii cu lipidele naturale ale pielii.
Uleiul de migdale dulci este bogat in vitamine, minerale si acizi grasi importanti. Reduce ridurile, inmoaie zonele uscate, relaxeaza, revigoreaza si hraneste pielea.
Vitamina E este un antioxidant puternic,ce protejeaza pielea de actiunea radicalilor liberi si previne imbatranire prematera a epidermei.

Ce au in comun toate aceste uleiuri este efectul antirid cu totul remarcabi,hranesc pielea,reduc roseata,acneea si semnele lasate de aceasta,asigura o hidratare de durata si stimuleaza metabolismul celular al epidermei,pielea mentinindu-se tanara cat mai mult timp.
Se aplica seara pe fata, gat si decolteu cateva picaturi si se maseaza putin pentru a facilita absorbtia.
Se prepara doar dupa o comanda prealabila,pentru a beneficia de un produs cat mai proaspat.Poate fi mentinut la temperatura camerei timp de 3 luni,tinut la frigider se prelungeste valabilitatea cu 2-3 luni insa va veti indragosti de acest serum si nu cred ca o sa reziste atat de mult timp nefolosit.
Contine 30 ml produs si costa 25 de lei.
Este ambalat intr-o sticluta din sticla,culoarea ambrei,cu orificiu foarte ingust pentru a fi dozat cu picatura.Daca vi se pare dificila dozarea se poate extrage cu o pipeta cateva picaturi.

3 octombrie 2011

La cules de catina

Desi a aparut prin piete inca din august,octombrie e luna cea mai potrivita pentru culesul catinei(sau achizitionarea ei).Eu prefer sa o culeg personal,din zone nepoluate.De la culesul propriu zis si pana la asezarea sticlelor cu sirop sau borcanelor cu gem pe raftul din camara,e o munca de Sisif ce necesita putin curaj,multa rabdare si foarte mult timp.
Tepii lungi si ascutiti ar descuraja pe multi insa eu nu ma dau batuta asa usor.Inarmata cu un clestisor(ma rog,un cleste destul de serios)am cules cat sa-mi ajunga pentru sirop,ulei,sapun si inca multe altele.
Daca doriti sa va luati catina dar nu stiti prea multe retete,va pot da eu cateva sugestii.
Cea mai cunoscuta este reteta de catina cu miere.Se aseaza bobitele spalate in prealabil intr-un borcan si se toarna peste ele miere de albine.
Eu prefer siropul.Se poate consuma ca atare,o lingura-doua pe zi,se pot prepara niste clatite absolut delicioase,sau se poate consuma cu apa minerala ca si bautura racoritoare.
Pentru a separa nectarul de seminte si coji se dau boitele de catina curate prin masina de facut suc de rosii.Functioneaza neasteptat de bine si pentru catina.Sucul rezultat se poate amesteca cu doua treimi miere de albine.Nu se fierbe,doar se amesteca cu miere.Se amesteca foarte bine pana se dizolva mierea apoi se depoziteaza in loc rece.Din experienta mea de-a lungul anilor,siropul se mentine destul de bine timp de 5-6 luni la frigider.La temperatura camerei,la un moment dat incepe sa fermenteze.
O alta metoda de preparare a siropului este amestecarea sucului de catina cu zahar.Stiu,stiu,nu e sanatos insa e preferabil sa renuntam la zaharul din alte alimente si sa putem consuma cateva lingurite de sirop pe zi.
La un litru de suc se adauga 1,2 kg de zahar,se amesteca bine timp de cateva zile,cam atat ii trebuie zaharului sa se topeasca complet,apoi se pune in sticle curate si se tine in loc racoros,nu neaparat la frigider.In acest fel nu fermenteaza si poate fi tinut si un an intreg.O solutie de compromis ar fi jumatate zahar,jumatate miere sau folosirea zaharului invertit.
Cojile si semintele ramase de la stoarcerea sucului se pot usca(undeva pe un calorifer sau in cuptor la temperatura de maxim 40 de grade).Iarna se poate face un ceai vitaminizant nemaipomenit cu arome reale nu fake-uri,in combinatie cu macese,afine,mere uscate,etc,ceai benefic in starile de raceala si gripa,preventiv si curativ sau pentru intarirea imunitatii organismului.
O alta metoda de preparare este gemul insa prin fierbere se pierd marea majoritate a vitaminelor asa ca nu recomand.
Uscarea bobitelor intregi e putin mai dificila,avand invedere ca temperaturile au scazut mult si neavand caldura necesara in mod sigur ar mucegai.Insa cu putina vointa se pot usca foarte bine intr-un cuptor incalzit la 40-45 de grade maxim,sau intr-un aparat special destinat deshidratarii legumelor si fructelor.
Pentru ca si pielea are nevioe de vitaminizare,din bobitele uscate putem prepara un ulei foarte nutritiv si cu efecte remarcabile in reducerea ridurilor.100 de grame de bobite uscate se dau prin rasnita de cafea apoi se pun la macerat in 250 de ml de ulei din samburi de struguri.Dupa 2 saptamani,timp in care agitam de cateva ori pe zi,filtram uleiul si il punem in sticlute mici inchise la culoare.Uleiul rezultat este de o culoare portocaliu intens.Coloreaza pielea pe moment insa dupa cateva ore uleiul se absoarbe in piele si culoarea intensa dispare,lasand o piele fina si hidratata cu o nunata usor aurie.

In curand veti gasi regasi in gama de sapunuri Lavandine,sapunul cu catina,cremos,fin ,cu o multime de catina abia culeasa.

2 octombrie 2011

Produsul saptamanii:Earth,sapun cu argila si carbune medicinal


In perioada 3-9 octombrie puteti achizitiona sapunul natural Earth-sapun cu argila si carbune medicinal,la pretul de 7 lei-100 de grame.
Este un sapun destinat pielii grase,acneice,incarcate,ce are nevoie de detoxifiere,cu puncte negre,dar si pielii normale.
Contine:uleiuri saponificate din masline si cocos,ulei de salvie,apa de argila,argila din Muntii Piatra Craiului,carbune medicinal,ulei esential de salvie,lavanda si tea tree.

Sunt valabile comenzile facute pe Breslo sau direct pe mail.