Totalul afișărilor de pagină

4 iulie 2011

Rose,sapun natural handmade cu trandafir


Contine:uleiuri saponificate din masline si cocos,ulei de trandafir(petale de trandafir macerate in ulei de masline timp de 3 saptamani),ulei din samburi de struguri,ulei de ricin,argila rosie,argila alba,apa distilata,ulei esential de geraniu si palmarosa.

Trandafirul, considerat de-a lungul istoriei mai mult decat o floare, un simbol al senzualitatii si al feminitatii, reprezinta dincolo de valoarea sa estetica si artistica o sursa de vitamine si minerale menite sa sporeasca sanatatea si frumusetea pielii.
Unul dintre cele mai apreciate soiuri de trandafiri utilizate in cosmetica este trandafirul de Damasc sau Rosa Damascena.
Uleiul de trandafir are capacitatea de echilibrare a pH-ului si a functiilor vitale ale pielii, imbunatateste circulatia sangelui, are actiune puternic hidratanta, activeaza procesele metabolice la nivel celular, combate eficient radicalii liberi prevenind astfel oxidarea si imbatranirea prematura a pielii.Mai mult, reda pielii luminozitatea, umiditatea si culoarea, hranind-o, hidratand-o si calmand-o, regenerand-o in profunzime, fiind benefic pentru orice tip de piele. Acestor calitati li se adauga actiunea puternic antialergica si emolienta, de netezire si intinerire a epidermei ,este eficient impotriva acneei, a dermatitei cronice, a ridurilor sau a pistruilor. Nu mai putin important este caracterul antiinflamator, decongestiv, cicatrizant, antibacterian, antiviral, antiseptic si dezinfectant care il fac extrem de util in cazul celor mai diverse tipuri de iritatii, micoze, arsuri, zgarieturi sau raniri.
Uleiul de samburi de struguri este cel mai important ulei cu rol antioxidant, mentine elasticitatea pielii si a vaselor de sange, este usor absorbit, este bogat in minerale (zinc, cupru, seleniu) si vitamine (C, E si F) dar cel mai important este continutul de procianidine, un agent antiimbatranire de 50 de ori mai puternic decat vit. E si de 20 de ori mai puternic decat vit. C.
Argila rosie este extrem de bogata in oligoelemente si saruri minerale, in special magneziu, potasiu si fier.Gratie puterii remarcabile de remineralizare este recomandata tuturor tipurilor de piele, dar in mod special pielii reactive, iritata, obosita si terna.Calmanta, reparatoare si cicatrizanta pentru pielea cu probleme, remineralizanta detoxifianta si revigoranta pentru pielea obosita. .
Datorita proprietatilor absorbante si continutului de minerale, caolinul este cea mai utilizata argila in compozitia produselor cosmetice. Argila alba este alcatuita din particule foarte fine, avand o consistenta pufoasa.Indeparteaza cu delicatete impuritatile din piele, fara a indeparta si uleiurile naturale, in acelasi timp exfoliind pielea si stimuland circulatia sangelui. Argila alba este recomandata pentru toate tipurile de piele, in special pentru cele sensibile si uscate,are efect antiseptic ,curata si regenereaza epiderma.
Mirosul sapunului este dat de uleiul esential de geraniu. Tonic, antiinfectios, antifungic, cicatrizant si regenerant cutanat,cu o aroma suava de trandafir, echilibrează chimia proprie a tenului uscat sau gras, conferă supleţe şi descongestionează tenul. Ajută la reglarea secreţiei de sebum, curăţă pielea grasă cu pori înfundaţi.

Sapunul are aproximativ 100 de grame si costa 10 lei.
Poate fi folosit incepand cu 31 iulie 2011.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu