Totalul afișărilor de pagină

12 iulie 2011

Pau d`Arco,sapun antifungic


Contine:uleiuri saponificate din masline si cocos,ulei de galbenele,extract uleios,extract fluid si decoct foarte concentrat din pau d`arco,ulei esential de oregano,tea tree si cedru.

Datorita compozitiei speciale,poate fi folosit ca si sapun intim,ca adjuvant in tratarea diferitelor infectii cu candida sau alte ciuperci,dar si ca sapun de uz general pentru a preveni infectarea cu diferiti virusi si fungi.

Despre Pau d`Arco am citit prima data acum cativa ani .Marturisesc ca am ramas impresionata de multitudinea de afectiuni impotriva carora actioneaza,mai ales afectiuni cauzate de fungi si virusi: : Candida albicans, Schisostoma Mansoni, stafilococ auriu, bacilul subtilis, Escherichia coli, Salmonella typhy si Shigella dysenteriae.Ba chiar si impotriva herpesului al virusului Hiv si cancerului sustin unele studii.
Ideia crearii unui sapun care sa contina Pau d`Arco mi-a venit atunci cand unei persoane dragi mie si care are probleme cu nesuferita de candidoza,i-au fost recomandate de catre medicul curant spalaturi locale cu ceai din Pau d`Arco(bineinteles nu in Romania,aici cei mai multi sunt total impotriva folosirii plantelor).Merita incercat acest remediu,este mult mai bun pentru spalaturi decat ceaiul de galbenele.
Pau d`Arco(tabebuia impetiginosa) mai este cunoscut sub denumirea de lapacho,tabebuia,taheebo sau scoarta de arborele furnicilor.
Lapacolul este substanta de baza din scoarta care asigura actiunea antibacteriana a plantei. Se afla in stratul interior al scoartei, impiedicand cresterea si multiplicarea microorganismelor gram-pozitive (stafilococi, streptococi) si celor gram-negative (brucella).
Actiunea antivirala a scoartei este determinata de capacitatea lapacolului de a inhiba productia de enzime, in lipsa carora multiplicarea virusilor nu poate avea loc. Scoarta de arborele furnicilor este benefica impotriva virusilor de gripa, herpes, viroze respiratorii etc.
Proprietatile antimicotice sunt legate de prezenta in scoarta a xilodinei, care in combinatie cu lapacolul inhiba cresterea multor specii de ciuperci microscopice, inclusiv a celor vaginale (candida, tricofiton). Chiar si lemnul de arborele furnicilor este extrem de rezistent la actiunea diverselor ciuperci: pe trunchiul arborelui furnicilor niciodata nu cresc ciuperci.
Actiunea antiparazitara a scoartei arborelui furnicilor se manifesta prin capacitatea sa de a inhiba multiplicarea si dezvoltarea parazitilor intracelulari. Impiedica invaziile protozoarelor patogene, creand un mediu nefavorabil pentru parazitii adaptabili. Se utilizeaza cu succes in programele de fitoterapie antiparazitara.
Datorita efectelor sale anti-fungice si antivirale, recunoscute pe scara larga, se recomanda si in cazuri de cancer de piele,candida sau herpes, respectiv in lupta impotriva virusului HIV.
Uleiul esential de oregano este un antifungic de exceptie.studiile in vitro demonstreaza ca uleiul esential de oregano blocheaza dezvoltarea diversilor fungi precum ciuperca Candida, eliminand aceste ciuperci din organism. Aceasta are un efect antimicrobian pe un spectru larg de bacterii, inclusiv Escherichia coli, Klebsiella pneumoniae, Salmonella enterica si Staphylococcus aureus.S-a dovedit ca oregano, datorita continutului de carvacrol, actioneaza mai bine decat antibioticele, distrugand si microbii rezistenti la aceste medicamente.
Actiunea ii este completata de uleiul esential de tea tree,un ulei cu proprietati multiple:antiseptic, puternic antibacterian,antimicotic, antiviral ,detoxifiant, insecticid,stimulent,dezinfectant.

Cantareste 100 de grame si costa 10 lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu