Totalul afișărilor de pagină

24 mai 2011

Deodorant crema cu alaun, natural handmade


Deodorant 100% natural. Nu contine SLS, parabeni, clorhidrat de aluminiu sau arome sintetice

Contine:unt de shea nerafinat,unt de cacao presat la rece,ceara de albine,ulei de migdale presat la rece,pulbere din piatra de alaun,ulei esential de salvie si tea tree.

Este un deodorant,nu antiperspirant , întrucât transpiraţia este un proces natural şi sănătos prin care pielea racoreşte organismul şi nu este indicată blocarea acesteia. El acţionează asupra bacteriilor de la nivelul pielii, neutralizând mirosul neplacut.
Aproape toate antiperspirantele de pe piata contin cantitati mari de  clorhidrat de aluminiu si chimicale care impiedica producerea transpiratiei. Glandele sudoripare de la nivelul axilei permit corpului sa elibereze toxinele dar si sa regleze temperatura prin eliberarea transpiratiei. Blocarea acestui mecanism natural cu un antiperspirant poate cauza cresterea numarului de toxine din corp ceea ce poate agrava sau produce probleme serioase.Nu transpiratia este cea care miroase, ci bacteriile produse la nivelul axilei.
Am creat un deodorant cremos, usor de aplicat, care se absoarbe destul de repede in piele, nu pateaza hainele, nu raman urme albe, miroase delicios si, cel mai important, ofera protectie impotriva mirosurilor neplacute cel putin 12 ore.
Aplicarea deodorantului se face prin tamponarea axilei de cateva ori cu stick-ul, cantitatea se adapteaza in functie de necesitati.
Aplicati o cantitate suficienta (nu trebuie o cantitate mare) si masati usor axila pana la patrunderea uleiurilor in piele.Datorita unturilor si uleiurilor din compozitie,pielea ramane hidratata si catifelata.
Eficienta deodorantului este asigurata de pulberea din piatra de alaun din compozitie despre care am mai scris aici
Pentru ca  se dizolva doar in apa ,nu si in ulei,modalitatea de incorporare in deodorant este sub forma de pulbere.
Dupa aplicarea deodorantului, se va simti pe piele o perioada, dar in contact cu transpiratia se va dizolva putin cate putin si nu va mai fi in nici un fel deranjant.
Uleiul esential de salvie este deosebit de eficient in reglarea transpiratiei,iar uleiul esential de tea tree are efecte antibacteriene si antiseptice cu totul deosebite.

Gramaj:50 gr.
Este valabil 6 luni la o temperatura medie de 20 de grade.Pentru prelungirea duratei de valabilitate se recomanda pastrarea deodorantului in frigider.
Este recomandat pentru persoanele cu transpiratie normala,mai putin pentru cei cu transpiratie abundenta sau care sufera de hiperhidroza.
Pretul este 25 lei.

2 comentarii:

  1. In primul rand bravo pt pasiunea care se vede ca o pui in produsele tale.
    Apoi, iti scriu ca sa iti spun ca am recipiente pt deodorant solid 3.2 lei/bucata. (adica mai ieftin decat elementalul cu 50 de bani)
    http://komfortbebe.blogspot.com/2012/02/recipiente-pentru-cosmetice-handmade.html
    Te astept pe la noi,
    Ana
    (Nu avem comanda minima, si Livrare personala in Iasi)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc de aprecierisi de oferta.
    Sa stii ca am renuntat intre timp la recipientele specifice pentru deodorant.Nu atat din cauza pretului,cat pentru faptul ca pentru tipul de deodorant pe care il fac acum nu sunt foarte practice.La deodorantele pe baza de unturi vegetale este esentiala masarea zonei dupa aplicare pentru a facilita patrunderea lor in piele si pentru a nu ramane uleioasa zona,aca ca am ales recipiente clasice tip cutiuta,din care compozitia poate fi prelevata cu varful degetelor.

    RăspundețiȘtergere