Totalul afișărilor de pagină

9 februarie 2011

Sapun cu ulei de trandafir si hibiscus

In sfarsit am reusit sa fac sapunul de trandafir,preferatul multora,si al meu incepand de astazi,e minunat,cu o culoare vibranta,obtinuta dupa cautari indelungate din mai multe extracte,hibiscus,sfecla rosie,alcana.Uleiul de trandafir l-am preparat dupa metoda mea preferata,macerarea petalelor de trandafir in ulei de masline,timp de o luna.Apoi l-am imbogatit cu ulei esential de trandafir.Uleiul esential de trandafir este destul de scump.Costul pentru producerea unui singur kilogram de ulei se situeaza la aproximativ 4.000 de euro, fiind necesare peste 3 tone de petale de trandafiri culese intr-o perioada de 20 de zile, dimineata, cat timp petalele mai sunt acoperite de roua. Variatia extrem de rapida a proprietatilor petalelor de trandafiri ii fac pe specialisti sa afirme ca uleiul obtinut din petalele culese in doua dimineti consecutive au proprietati diferite.
Uleiul de trandafiri reda pielii luminozitatea, umiditatea si culoarea, hranind-o, hidratand-o si calmand-o, regenerand-o in profunzime, fiind benefic pentru orice tip de piele. Acestor calitati li se adauga actiunea puternic antialergica si emolienta, de netezire si intinerire a tenului, dar si actiunea eficienta impotriva acneei, a dermatitei cronice, a ridurilor sau a pistruilor . Nu mai putin important este caracterul antiinflamator, decongestiv, cicatrizant, antibacterian, antiviral, antiseptic si dezinfectant care il fac extrem de util in cazul celor mai diverse tipuri de iritatii, micoze, arsuri, zgarieturi sau raniri Rezultate excelente se obtin in cazul pielii sensibile, uscate, imbatranite sau cu vene fisurate.


Si o forma dreptunghiulara,m-a rugat cineva sa-i tai un sapun mai mare de vre-o 200 de grame:


Intotdeauna fac sapunurile in loturi mici,mi-au iesit vreo 20 de sapunele,cu siguranta data viitoare o sa fac mai multe.
Desi abia l-am facut,o sa il gasiti la targul de la Iulius Mall cu mentiunea ca poate fi folosit numai dupa data de 8 Martie.
Contine:macerat din petale de trandafir in ulei de masline,uleiuri saponificate din cocos,palmier,ricin,hidrolat din hibiscus,extract rosu din hibiscus,alcana si sfecla rosie,ulei esential de trandafir,ulei esential de melisa,petale de trandafir.

3 comentarii:

  1. ce bine arata!!!! poate o sa ma hotarasc si eu sa fac.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa stii ca nu e greu,i-ti trebuie doar putin curaj sa incepi si multa pasiune.Mult succes in cazul in care te hotarasti sa faci sapun.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pot sa intreb cum se face acest minunat sapun?

    multumesc

    RăspundețiȘtergere