Totalul afișărilor de pagină

27 ianuarie 2011

Sirop natural

.Trei siropuri naturale pentru zilele friguroase de iarna ....de facut vara



De cativa ani buni,arma mea secreta impotriva virozelor,racelilor si gripelor de tot felul ce ne fac viata grea pe timp de iarna,sunt siropurile naturale din fructe de padure pe care mi le prepar chiar eu.Pentru a le pastra putere vindecatoare trebuie preparate fara fierbere.Afinele si merisorul se prepara la fel.Se spala fructele proaspete, se pun intr-un recipent, se adauga 1,2 kg de zahar la kilogramul de fructe,se amesteca cat de des posibil pana se dizolva zaharul(dureaza cateva zile)si se lasa sucul.Cand zaharul s-a dizolvat complet,se pun in borcane se inchid ermetic si se pastreaza intr-un loc racoros.Mai simplu de atat nici nu se poate.
Siropul de catina dureaza ceva mai mult timp.Mai intai catina se trece prin masina de facut suc de rosii,care separa sucul de coaja.Nectarul rezultat se amesteca se amesteca tot in procent de 1:1,2 raportul de suc si zahar.Coaja rezultata se poate usca si se pot prepara ceaiuri energizante cu un gust absolut delicios.Siropurile se pot consuma ca atare,cateva lingurite pe zi,sau cu apa minerala,sau cu clatite,variantele sunt foarte multe.
Avantajele acestei metode de preparare este ca pastreaza intacte toate beneficiile fructelor din care au fot facute.Beneficiile sunt nenumarate.Toate aceste fructe se pastreaza datorita continutului mare de vitamina c si antioxidanti.Am incercat si cu alte tipuri de fructe insa nu a functionat,au ajuns in final sa fermenteze.Dejavantajul este ca au un continut mare de zahar,insa e unul minor in comparatie cu beneficiile obtinute

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu